01. Naam?
Monica Jackson
Monica Jackson staand 3e van rechts bij de Dames 1 van BTC.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
ODB
BTC
VCS
DUNO

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Spits

04. Wat was je voor een voetballer?
Snelle, technische, 2 benig en veel scorende spits.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Een kampioenschap met BTC. We wonnen met 0-5 en ik scoorde alle goals. Ben even het jaar vergeten, maar dacht dat de tegenstander SJC was. Was zo blij na deze wedstrijd dat zelfs de medespelers toch het mij gunden en mee gingen huilen.

06. Dieptepunt?
Heb ik eigenlijk niet gekend.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Toos Pelle. In onze tijd bij BTC een goede vriendin van mij. Kon aardig voetballen en had een hard schot in haar linkerbeen. Kon mij goed motiveren en gunde mij alles. Is helaas op veel te jonge leeftijd door een ongeval om het leven gekomen.

08. Wie was jouw beste trainer?
Ik heb diverse trainers gehad, voor het niveau waren het allemaal beste trainers en kon ik het wel met alle trainers goed vinden. In het voornaamste waren het: de man of vriend van een speelster.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja best wel veel. Zo nu en dan komen wij natuurlijk veel BTCers tegen en dan is het net als vanouds. Lachen en verhalen vertellen van toen. Tegenwoordig met sociale media heb je veel contact met die of genen.

10. Was vroeger echt alles beter?
Nee, dan praat ik alleen over het damesvoetbal. Voor het damesvoetbal van nu is alles veel beter. Het voetbal van nu is professioneler. Vroeger ging het natuurlijk ook om te winnen en zo hoog mogelijk te voetballen, maar was het meer voor de plezier. Ook werden de dames niet serieus genomen. Nu kunnen sommigen er zelfs van leven en is er veel media aandacht. Nu worden er ook dameswedstrijden op tv uitgezonden. In elke damesteam van vroeger zaten er wel een paar bij die aardig konden voetballen. En dat had ook zo zijn charmes. Nu kunnen de meeste dames aardig voetballen. Het niveau is enorm gestegen.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het zwart witte gestreepte shirt van BTC, is zo’n shirt wat niet elk jaar werd gewijzigd. Dus je wist wie BTC was.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Elke kantine heeft wel wat, het ligt er maar aan hoe gezellig je het zelf maakt. De feest of playbackavonden bij BTC waren geweldige avonden met standaard 1 dansende dame op de tafel.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ja natuurlijk. De meeste die mij kennen weten wel dat ik veel van voetbal hou. Ik ga altijd kijken naar de wedstrijden van mijn man Henk (Baggerman), nu trainer bij KSD Marine, en op zondag gaan we samen ook altijd wel ergens een wedstrijdje kijken.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Sandra van Zijl (keepster Duno)
Christa van Beelen (ODB)
Jacqueline van Wandelen (ODB / BTC)
Yvonne Rijkers (BTC)
Anja Boehlé (BTC)
Carin Boehlé (BTC)
Addy van Dijk (BTC / Duno)
Irene Nijman (BTC)
Shirley van der Most (VCS)
Anja Schimmel (Duno)
Corinne Veldmeijer (VCS / Duno)

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Het waren 20 mooie voetbaljaren met veel plezier en vooral saamhorigheid. Al kon niet iedereen goed voetballen je knokte (letterlijk en figuurlijk) voor elkaar. Buiten het voetbal ging je ook goed met elkaar om. Bij BTC was het echt een grote familie.

Monica Jackson
01-11-2020