01. Naam?
Patrick Puister
Patrick in 1991 als keeper van LenS zondag 1 (foto uit privécollectie van Patrick)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Ik ben begonnen bij Archipel aan de Buurtweg. Daar speelde mijn hele familie. Op 10 jarige leeftijd ging ik naar HMSH bij mij in de buurt. Verder heb ik gespeeld in de jeugd bij RVC (B-regionaal en A-landelijk, 1e divisie) en RKAVV (A-landelijk, ere-divisie).
In de senioren bij;
Wilhelmus
LenS
Rijnsburgse Boys
DSO
Kranenburg
en afgesloten bij HMSH.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Keeper

04. Wat was je voor een keeper?
Ik denk dat ik redelijk all-round was en dat de 1 v 1 situaties en de hoge ballen binnen de 16 meter wel mijn sterkste kwaliteiten waren.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Sportief gezien mijn periode bij Rijnsburgse Boys. Het wekelijks spelen voor veel publiek op een hoog niveau was geweldig. Maar ook bij andere clubs heb ik prachtige tijden meegemaakt. LenS, Kranenburg en vooral bij HMSH heb ik erg veel plezier gehad.

06. Dieptepunt?
Dan zeg ik toch het overlijden van Maarten Rog. De trainer die voor mij bij LenS erg belangrijk was en mij ook maatschappelijk heeft geholpen. Een fantastisch mens was dat.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Martin van der Knoop. Hij speelde destijds in het 1e bij HMSH en was daar enkele jaren mijn jeugdtrainer. Als ik daarop terugkijk dan zie ik dat hij mij als persoon enorm heeft beïnvloed en geïnspireerd. Een absolute winnaar maar ook een geweldige man buiten het veld.

08. Wie was jouw beste trainer?
Als ik puur naar het voetballende aspect kijk dan moet ik zeggen Rob Kiebert. Hij was mijn trainer in het eerste jaar bij Rijnsburg. Een bezeten kerel die niets aan het toeval overliet. Rijnsburg was zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij hield ook van de gezelligheid buiten het veld. Helaas is Rob ook veel te vroeg overleden.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Als ik heel eerlijk ben dan zijn 90% van alle gasten die ik tot mijn vriendgroep beschouw allemaal voortgekomen uit het voetbal. Veel voetballers hebben toch een bepaalde humor waar ik me helemaal in kan vinden.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Ik heb altijd wel met hele goede spitsen samen gespeeld. Om er nu eentje te noemen waar ik tegen heb gespeeld en die ook nog gescoord heeft is lastig , hahaha… Maar ik denk dat ik dan Ed Haring noem. Met Kranenburg hebben wij wel eens tegen HMSH gespeeld waar hij toen zat. Een goede spits die overal op doorliep. Kostte mij toen zelfs een voortand, hahaha.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Zonder twijfel dat van RVC. Rood/zwart gestreept met het witte broekje.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Er waren er meerdere maar dan kies ik voor die van HMSH. Daar hebben we feesten gehad waar ze het nu nog over hebben….

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Na mijn actieve spelers carrière ben ik ook nog trainer geweest bij een aantal clubs. Als laatste bij Scheveningen waar ik assistent van John Blok was samen met Sascha Tuijt en verantwoordelijk voor de keepers. Hier ben ik in 2019 gestopt. Door mijn werkzaamheden in de horeca kom ik eigenlijk op weinig velden meer. Uiteraard volg ik nog wel mijn zoon Jari die bij Quick in het 1e keept. Als hij thuis speelt of ergens in de buurt ga ik altijd kijken.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Keeper: Johan Keus (HMSH)
Spelers:
Albert v Oosten (Kranenburg, HMSH)
Nol Thomassen (HMSH)
Michel Adam (Kranenburg)
Bas Steffens (Kranenburg)
Bert Dusbaba (RVC, Kranenburg)
Eddie Roos (LenS, Rijnsburgse Boys, DSO)
Rene v Oosten (RVS, Kranenburg, HMSH)
Gilbert Taument (RVC)
Edwin Grunholz (RVC, Kranenburg)
Steven Faber (RVC, Rijnsburgse Boys)

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik kijk met heel veel plezier terug op een geweldige tijd in het Haagse voetbal. Ik ben dankbaar dat ik zoveel mooie mensen heb leren kennen en met veel van hen nog goed contact heb.

Patrick Puister
23-05-2021