01. Naam?
Peter van Kesteren
Peter van Kesteren in het midden tussen zijn Hvv Paraat makkers.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Paraat
GSC ESDO

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Altijd in de spits maar op latere leeftijd op de laatste man positie

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik was geen technische en opvallende voetballer maar moest het altijd van mijn inzet en fysieke kracht hebben

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
In seizoen 1975-1976 in de tweede verlenging tegen OLIVEO maakte ik het beslissende doelpunt (1-0) waardoor Paraat promoveerde naar de zondag 4e Klasse van de KNVB.

06. Dieptepunt?
Dat was in mei 1998 toen ik als voorzitter, samen met zes andere bestuursleden (waaronder mijn broer John van Kesteren) de knoop definitief door moest hakken en hiermee het doek viel voor mijn geliefde voetbalvereniging Paraat. De twee voornaamste redenen waren; een gebrek aan leden en het weinig rooskleurige plaatje voor de vereniging. Het kon echt niet meer.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Jan Simonis, voor mij de beste voetballer ooit bij Paraat

08. Wie was jouw beste trainer?
John ter Borg en Jan van Leeuwen

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Jazeker, een hele grote vriendengroep en die zie ik nu iedere week bij WIK.

10. Was vroeger echt alles beter?
Moeilijk te zeggen, het was vroeger wel allemaal gemoedelijker en gezelliger.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dat unieke shirt van Hvv Paraat natuurlijk. Dat zwart-rood-zwarte shirt daar heb ik nooit een andere voetbalclub mee zien voetballen.
12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De kantines van echte volksclubs, maar die zie je tegenwoordig ook helaas niet zo veel meer. Vroeger was dat de kantine van Paraat maar vandaag de dag van WIK en van ODB. Daarmee houdt het wel een beetje op.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Jazeker, iedere zondag met mijn voetbalmaten langs de lijn en in de kleedkamer bij het tweede veteranenteam van WIK.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?
Volmondig ja!

15. Wat betreft je voetbalverleden, wil je nog ergens op terugkomen?
Ik heb nergens spijt van gehad. Als voetballer heb ik een geweldige en gezellige periode met Paraat meegemaakt. Voor mij geldt alleen maar voetbal en gezelligheid en dit maak ik nu gelukkig nog wekelijks bij WIK mee. WIK is dan ook mijn laatste club, ik zal nooit meer lid worden van een andere Haagse voetbalvereniging.

Peter van Kesteren
10-11-2019