01. Naam?
Piet Gelauf

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
v.v. Oranjeplein
Hsv ADO
’s-Gravenzande VV
Zwart Blauw
Oranje Blauw
DORR
Hsv ADO (zaterdag)

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ik heb mijn leven lang als laatste man gevoetbald

04. Wat was je voor een voetballer?
Best wel een harde en voor de tegenstander zeg maar niet zo’n lieve voetballer. Dit werd je overigens wel aangeleerd bij ADO. Winnen was namelijk altijd belangrijk.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden? (qua voetballer en trainer)
Pfff ik kan niet één specifiek hoogtepunt noemen, dat zijn er meerdere. Zoals het ADO jeugdtoernooi met de A-landelijk winnen en het kampioenschap met Hsv ADO 3 (het eerste amateurelftal van ADO zeg maar). Als trainer toch wel de kampioenschappen/promoties met ODB en Vredenburch..

06. Dieptepunt?
Als voetballer heb ik geen dieptepunten gekend. Als trainer mijn vroegtijdig vertrek bij ODB. In mijn voorlaatste seizoen bij ODB wilde ik graag Bert Dusbaba toevoegen aan het eerste elftal maar het bestuur blokkeerde dit. Sindsdien was de verstandhouding niet echt meer goed te noemen met als dieptepunt dat ik halverwege het seizoen 2008-2009 met pijn in mijn hart zelf opstapte bij ODB.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Geen naam maar wel de Haagse jeugdselectie waarin ik ook speelde. We versloegen toen de jeugd van ADO. In die tijd een ongekende prestatie

08. Wie was jouw beste trainer?
Trainer Rob Baan bij de jeugd van Hsv ADO

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Heel veel vrienden en kennissen maar als ik er één mag noemen dan is dat toch Robbie van de Burg. Niet alleen mijn vriend maar ook mijn zwager.

10. Was vroeger echt alles beter?
De teamsfeer en strijd wel maar nu is het voetballen veel fysieker en sneller.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ook ik ga dan voor het HSV ADO shirt.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De ODB kantine

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ben nog steeds druk met mijn Keepers- & Voetbalschool De Nieuwe Burcht en verder zal je mij dit seizoen bij Hvv Laakkwartier kunnen vinden waar mijn zoon trainer is van de zaterdagtak.

14 A. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Beste keeper zeg ik Hans Suiker en Ton Bakhuijs.

Beste spelers waar ik mee gevoetbald heb:
Wim van Laar
Ron te Slaa
Bob Rijpstra
Johnny Dusbaba
Hugo Lochtenberg
Achmed Keloglu
Tjeu La Ling
Cees Mol
John Nieuwenburg
Koos Lankaster
Henny Langenberg
Peter Landers
Moeilijk dit hoor want ik kan nog wel 20 spelers opnoemen zoals Chris Willemsen. Hij maakte de mooiste goal die ik ooit gezien heb. Dit was bij Hsv ADO onder de 19 tijdens een toernooi in België.

14 B. De beste keeper en tien beste voetballers die je als trainer hebt meegemaakt?
Keepers Nico van Sprang en Raymond Muizelaar met als extra keeper en mijn speciale vriend Jeroen Smits, de man met de mooiste traptechniek!

Spelers:
Gilbert Kolonel
Michel Deekman
Ron van Manen
Dennis Schroevers
John van Otterloo
Manolito Toepoel
Lorenzo Giacomelli
Wesley van Wijk
Joy van Wijngaarden
Ruud Kanters
Yassin Tazi
Jael Paas
Richard Linnenbank

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Als voetballer was ik vroeger te eigenwijs en niet de gemakkelijkste. Ik heb zelfs een keer een wedstrijd van het Nederlands Amateurelftal op een woensdagmiddag afgebeld omdat ik geen zin had. Hier heb ik achteraf zo’n spijt van want daarna nooit meer opgeroepen.

Als trainer had ik mij eigenlijk puur met het trainingsvak moeten bezig houden maar ik bemoeide soms ook te veel met andere dingen. Dit was zegmaar het aard van het beestje want ik wilde altijd het beste voor de club en voor mijn selectie.
Wat mij nu pas opvalt bij het invullen van dit interview is dat ik als trainer met veel spelers met een “gebruiksaanwijzing” heb gewerkt. Hier kon ik dus achteraf in het algemeen wel goed mee overweg.

Piet Gelauf
09 augustus 2020