01. Naam?
Pim van der Vegt
Pim van der Vegt in actie tegen Laakkwartier. ((foto uit privécollectie van Pim van der Vegt)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Alleen maar bij HBS

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ik ben begonnen als linksbinnen toen we ooit nog het 3-2-5 stopperspil systeem voetbalde maar dat vond ik maar niets want ik had een hekel aan verdedigen. Later schakelde we gelukkig over naar het 4-3-3 systeem en werd ik de voorste man op het middenveld. Zeg maar de huidige nummer 10 positie.

04. Wat was je voor een voetballer?
Een echte aanvaller, ik wilde alleen maar scoren. Ik was wel puur linksbenig. Bovendien scheen ik altijd wel op de juiste plaats te staan om te kunnen scoren

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
In het seizoen 1964-1965 het kampioenschap met HBS waardoor we promoveerde van de 3e- naar de 2e Klasse.

06. Dieptepunt?
De degradatie met HBS 1 in het seizoen 1970-1971 naar de 4e Klasse van de KNVB en uiteraard mijn gecompliceerde beenbreuk in het seizoen daarna in een uitwedstrijd tegen RAVA. Bij een scrimmage tikte ik de 1-1 binnen. De keeper van RAVA probeerde nog met een wanhoopsactie die goal te vermijden en landde met zijn volle gewicht op mijn standbeen. Die beenbreuk betekende gelijk het einde van mijn voetbalcarrière.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Aan mijn vader Anton van der Vegt. Was iedere wedstrijd van mij aanwezig, ook later toen ik lager ben gaan voetballen stond hij me te coachen. Was vaak kritisch en ook al speelde ik goed en scoorde ik een aantal doelpunten dan bleef hij toch kritisch.

08. Wie was jouw beste trainer?
Mijn voordeel is dat ik bij HBS heel veel trainers heb meegemaakt en ik moet zeggen dat ik van allemaal wel wat geleerd heb.
HBS 1 met Pim van der Vegt (foto uit privécollectie van Pim van der Vegt)

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Bij HBS heel veel maar dat lijkt mij logisch na meer dan 65 jaar lidmaatschap. Ook in de Haagse voetbalwereld heb ik heel veel contacten. Je komt op ieder voetbalveld wel een bekende tegen.

10. Was vroeger echt alles beter?
Nee natuurlijk niet! Alleen de goede en mooie momenten onthouden we en de slechte dingen praten we liever niet over. Toen HBS nog op Sportpark Houtrust speelde hadden we nog kleedkamers zonder verwarming en zelfs geen douches. Na de wedstrijd kon je je wassen onder een kraantje met koud water. Dat zie ik spelers heden ten dagen toch echt niet meer doen.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Vroeger bij HBS het soort crèmekleurig shirt, een soort overhemd met kraagje. Ook in de jaren zestig het rode HBS shirt met wit-zwarte banen. Hierin speelde alleen het eerste elftal van HBS.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Ik vond het bij deze meeste clubhuizen wel gezellig als we na de wedstrijd met het hele elftal, en ook regelmatig met de tegenstander, een lekker biertje dronken.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Met voetbal zelf doe ik natuurlijk niets meer maar uiteraard ben ik bijna bij iedere thuiswedstrijd van HBS 1 aanwezig. De uitwedstrijden van HBS zijn tegenwoordig wel ver dus dan ga ik wel eens bij Quick kijken.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?
Duidelijk. Het werd vroeger gewoon niet geaccepteerd als je niet klaar stond voor je club. Iedereen bood wel een helpende hand. Zelfs tijdens de zomervakantie deed je dingen voor je club.

15. Wat betreft je voetbalverleden, wil je nog ergens op terugkomen?
Ja mijn voetbalcarrière had gewoon langer moeten duren. Ik kan het nog steeds niet verkroppen dat ik al op 27-jarige leeftijd moest stoppen met voetballen. Spelen in het eerste elftal van HBS zat er helaas niet meer in al probeerde de trainers in de jaren zeventig mij regelmatig tot een comeback te bewegen.