01. Naam?
Eddy Moreels (1936)

02 A. Bij welke club(s) gevoetbald?
ODB
Scheveningen Holland Sport (SHS)
HDV
ODB

02 B. Bij welke club(s) trainer geweest?
Maasstraat
Honselersdijk
Delft
VVP
Schiebroek

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Zeg maar de huidige nummer 10 positie. Ik probeerde de ballen altijd wel zelf op te halen.

04. Wat was je voor een voetballer? 
Een luie voetballer. Ik oogde langzaam maar ik was wel degelijk snel. Verder had ik wel een erg hard schot waardoor ik de bijnaam “Het kanon” kreeg. Ik was ook een echte goalgetter.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?(qua voetballer en trainer)
Als voetballer dat ik in het seizoen 1958-1959 op een vol Houtrust de 1-1 scoorde tegen Feyenoord. Achteraf verloren we alsnog met 1-2 maar dat moment vergeet ik nooit meer.

Als trainer: Op het moment dat ik trainer van VVP was werd er aan mij gevraagd om ook als trainer van het Zuiderparkelftal te fungeren. Vervolgens stelde ik een team samen en wonnen we de Harry de Hartoghbeker, het legendarische toernooi van De Ooievaars.

06. Dieptepunt?
Dat ik mijn achillespees afscheurde en daardoor heel lang niet kon voetballen.

Wat me ook is bijgebleven is dat ik ooit 50 gulden boete kreeg van SHS trainer Ron Dellow omdat ik mijn reservebroekje was vergeten. Dat was in die tijd heel veel geld want zoveel verdiende ik niet. Ja in die tijd moest je ook zelf je reserve shirt en broekje meenemen, moet je nagaan. Nu achteraf kan ik hier wel om lachen.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt? 
Ome Jan Doorschodt, hij ging altijd met mij mee. Hij was als een tweede vader voor mij.

08. Wie was jouw beste trainer?
Ik was voor iedere trainer geen makkelijke jongen, ik was toen ook altijd stronteigenwijs. Ik herinner mij nog trainer John Huguenin, die mij vertelde dat ik mijn standbeen altijd verkeerd zette als ik schoot en dit terwijl ik bijna ieder seizoen ruim 30 doelpunten scoorde.

Ik ga dus niet voor de beste trainer maar voor de leukste. En dan noem ik hierbij toch Ron Dellow. Deze Engelse trainer noemde mij altijd “kid”.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd? 
Het nadeel van ouder worden is dat er al heel veel echte vrienden van mij inmiddels zijn overleden. Ik ga dan voor Theo Dusbaba en Tom Lina.

10. Tegen welke tegenstander (voetballer) had je het altijd moeilijk?
Theo Lazeroms, toen nog spelend voor NAC. Als je daar tegenaan liep die leek wel van beton.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dan ga ik toch voor het blauwe shirt en witte broek van ODB.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Ook die van ODB

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nee joh, ik ben momenteel erg slecht te been dus kom bijna de deur niet meer uit. Als het straks lekkerder weer is zal ik samen met Tom Lina weer eens naar ODB gaan. 

14 A. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Dit is voor mij niet meer te doen, te lang geleden.

14 B. De beste keeper en tien beste voetballers die je als trainer hebt meegemaakt?
Het zelfde antwoord als bij 14 A. Zal ik echt niet meer weten.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik kijk als voetballer op een geweldige periode terug. Van één ding heb ik wel spijt en dat is dat ik toen zo eigenwijs was. Als ik misschien betere begeleiding had gehad dan had ik misschien veel verder kunnen komen in het betaalde voetbal.

Eddy Moreels
10-04-2022