01. Naam?
Quinten Blokpoel (1974)
Boegbeeld bij PGS en het latere PGS/Vogel Quinten Blokpoel stijlvol in actie op weg naar één van zijn vele doelpunten voor zijn geliefde groen-gele club.

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
RVC
Quick
RVC
GDS
RVC/Rijswijk
PGS
PGS/Vogel

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Linksbuiten

04. Wat was je voor een voetballer?
In alle selectie elftallen bij RVC als linksback gespeeld en omdat er in die tijd (1979-1990) ook gewoon hele goede spelers om me heen liepen was ik heel mijn jeugd back speler. Later is mijn fysiek vorm gaan krijgen ik kreeg een groeispurt en kreeg meer snelheid. In die tijd was je ook nog veel op straat aan het voetballen en die techniek heb ik mee het veld in genomen tot ik senior werd. Waar toen oud medespelers zich over verbaasde dat ik als senior ineens linksbuiten stond en de diepte in werd gestuurd dat werd niet voor mogelijk gehouden maar daar lag toch mijn kracht.

Daarnaast had ik ‘gewoon’ een neusje voor de goal. Ik heb ze op alle mogelijk manieren gemaakt, vanaf 40 of 50 meter, met het hoofd, uit de kluts, met rechts. Heel veel was tussen de palen. Ik was ook niet vies om eerst mijn tegenstander uit te schakelen voor ik een bal kreeg, het breed maken d.m.v. ellenbogen te gebruiken bijvoorbeeld of net even dat stapje naar achter en ‘per ongeluk’ op de tenen staan.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat zijn uiteraard de kampioenschappen en promoties met PGS.
Eén van de vele promoties van Quinten met het eerste elftal van PGS/Vogel. Promotie naar de zaterdag 3e Klasse KNVB

06. Dieptepunt?
De verloren degradatiewedstrijd tegen SV’35 in 2007. We hadden aan 1 punt genoeg. 5 minuten voor tijd had ik de 2-2 op mijn hoofd, deze ging kansloos over.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Mijn vader Ruud, steun en toeverlaat en een trouwe supporter

08. Wie was jouw beste trainer?
Dat was Wout Pronk. Hij heeft met zijn enthousiasme als trainer van PGS de basis gelegd van vele successen in de begin jaren 2000. Later kwam zijn, toentertijd buurman, Hans Lamens. Ook van hetzelfde hout gesneden, die gaf wel wat meer weg aan de bar dan Wout.
PGS 1 met trainer Wout Pronk kampioen in seizoen 2001-2002 van de zaterdag 4e Klasse B

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
PGS/Vogel is één grote vriendenclub, ben daar nog wekelijks te vinden en verveel me nooit.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Dat zijn er twee voor mij, ik kon onwijs genieten van Matthijs van de Bosch (DUNO) en van de scorende en technische begaafde Renzo Marzolla (RVC)

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het rood/zwart gestreepte shirt van RVC

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Op de zondag was dat Kranenburg en ODB. Ik vond het een zegen om op zaterdag te voetballen en dan op de zondag moeten kiezen welke amateurclub ik ging kijken, wat een gezelligheid had je daar toen. En uiteraard de PGS-kantine in de Genemuidestraat met de bekende aanstekers aan het plafond geplakt.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ja genoeg. Zo woon ik sinds een aantal jaar met mijn dochters in de Haagse enclave van Poeldijk (15 minuten fietsen van PGS). Hier wonen bijna alleen maar voetballers uit de Haagsche regio lijkt het, zo trek ik veel op met me buurman Aad Dieke van ODB en hebben er zelfs meer dan 20 man zich ingeschreven uit de wijk om een veteranen team te gaan beginnen bij Verburch. Daarnaast ben ik samen met Paul van Leeuwen (oa Kranenburg) coach van het handbalteam van onze dochters bij Verburch.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Beste keeper: Jeroen Tommeij

Beste spelers:
Patrick Pronk
Rene Votel
Maurice Batelaan
Ted Groenewegen
Willem Pronk
Marco Swart
Ed van Delden
Arjen van Sliedrecht
Stephan van der Steen
Björn vd Brekel
Twee andere spitsen waar ik veel successen mee heb behaald en die ik niet onbenoemd wil laten zijn André Hack en Kenneth Lamens
PGS 1 met trainer Frank vd Lem

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Als eerste wil ik je bedanken Rob dat je het Haagsche voetbal in leven houdt met al je boeken, sociale media berichten en het prachtige toernooi die je organiseert jaarlijks.

En ten tweede, ik heb een supertijd gehad vanaf de start bij PGS tot het heden. Heel vaak werd mijn naam geschreven in de kranten maar achter mij in het veld liepen toch een paar krakers die het voor mij makkelijk maakte om veel doelpunten te maken. De jongens waar ik de eerste keer mee promoveerde in 1995, Ted Groenewegen en Stephan van der Steen.

En ten derde ben ik blij dat PGS/Vogel eindelijk weer kampioen is geworden. Dat komt waarschijnlijk omdat ik dit seizoen geen minuten meer heb gemaakt in het eerste elftal, dus dat zal daar wel aan liggen.

Quinten Blokpoel
14-05-2023