01. Naam?
René Oudshoorn
SV’35 1 in seizoen 1985-1986. Staand v.l.n.r: Evert de Niet (voorzitter), Kees Bruin (leider), Rob van der Wal (keeper maar toen geblesseerd). Cor Mooijman, René Oudshoorn, Nico de Graaf, Johan Taal, Martin Vrolijk, Jerry de Rijk, Ruud Roos, Hans de Jager (verzorger) en Henk Groen (sponsor). Zittend v.l.n.r: Nol Vreeswijk, Jochem Verbaan, Robert van der Grient, Ed Buijs, Johan Westerduin, Ruud Schaap en Aad Mansveld (trainer). Foto: @haagsevoetbalhistorie

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Ornas
DEVJO
SV’35
DEVJO
sv Zwolle
vv Berkum
Forum Sport.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Voorstopper

04. Wat was je voor een voetballer?
Hard maar niet gemeen. Laten we zeggen dat ik het niet van mijn techniek moest hebben.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat vind ik toch wel dat ik maar liefst tien jaar lang aanvoerder van DEVJO 1 ben geweest.

06. Dieptepunt?
Ik was gestopt met selectievoetbal omdat ik trainer van de B1 van DEVJO was geworden en daarom alleen nog maar in het eerste elftal kon spelen. Ik wilde me niet opnieuw bewijzen voor een nieuwe trainer. Echter die nieuwe trainer vroeg tijdens de voorbereidingen van het nieuwe seizoen aan mij of ik toch wilde gaan trainen voor het eerste elftal. I.v.m. problemen bleek hij me toch nodig te hebben, vertelde hij. Ik er weer volop tegen aan bleek achteraf dat hij me toch niet nodig had voor zijn team.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Tegenstander Richard Walther van Die Haghe

08. Wie was jouw beste trainer?
Wiek Hermans bij DEVJO.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja, heel veel. Teveel om op te noemen en bang dat ik dan iemand vergeet.

10. Was vroeger echt alles beter?
Uiteraard! Zeker qua mentaliteit.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik vind heel veel shirts mooi, maar als ik moet kiezen het shirt van DEVJO met de naam DEVJO in het wit er op.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Dan zeg ik toch de oude kantine van SV’35 (“Het Anker”).

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ja, ik ben lid van Forum Sport en momenteel leider van het 3e selectieteam

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Keeper: Rob van der Wal (SV’35)

De tien beste spelers:
Cor Mooijman
Alex Peeters
Ger Verduijn
Pim Visser
Hilbert Keizer
Cees den Otter
Aad van der Wilk
Philip Steenvoorden
Ed Haring
Paulo Sobral

Eén speler (Cor Mooijman) van SV’35 dus, de overige spelers allemaal uit mijn DEVJO periode.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik vind het jammer dat ik niet heb geprobeerd hoger te spelen dan ik nu heb gedaan. Ik moet echter wel zeggen dat ik een fantastische voetbaltijd heb meegemaakt en daaraan heel veel vrienden aan overgehouden.

René Oudshoorn
19-07-2020