Richard (staand 2e van links) tijdens zijn mooie periode bij Quick Steps onder leiding van trainer Miel Hollard

Had ik, eerlijk gezegd, niet echt. Heb veel in de spits gespeeld, maar bij Quick ook veel linkshalf. Ook een heerlijke positie. Nu zeggen ze “op 8”.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik denk dat ik technisch goed in orde was, goede trap, tweebenig, miste echte snelheid.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Gelukkig heb ik meerdere hoogtepunten meegemaakt. Bij Quick Steps was het natuurlijk de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de vierde klasse KNVB, 1991.
Ik raakte vroeg in dat seizoen geblesseerd aan mijn knie en moest geopereerd worden. Na de winterstop kwam ik weer terug in het elftal en vloog iedere bal erin. We stonden 6 wedstrijden voor het einde van de competitie kansloos 2e met 10 punten (toen kreeg je nog 2 punten voor een overwinning) achterstand op RAVA. Uiteindelijk kwamen we gelijk in punten en speelden we de beslissingswedstrijd op Wilhelmus. We wonnen 4-1 en ik maakte er 3 met nog een assist.
Quick 1 in seizoen 1999-2000 promotie naar de Hoofdklasse KNVB. Richard zien we op de achterste rij 6e speler van rechts. Broer Rob Teeuwisse staat links naast hem.

Met Quick was het hoogtepunt de promotie naar de Hoofdklasse door penalty’s ergens vlakbij Utrecht. We waren periodekampioen geworden in de 1e klasse, net als Papendrecht en Stormvogels. Na het spelen van de wedstrijden om promotie eindigden we gelijk. Zelfs bij de KNVB wisten ze het niet meer en besloten ze tot penalty series. De eerste serie wonnen we door ze alle 5 te maken (ik was de 4e) en de 2e serie was ik als 4e in de rij niet meer nodig omdat onze keeper, Marcel Buitendijk, er al 3 gestopt had. Dus promotie naar de hoofdklasse.

06. Dieptepunt?
Buiten het voetbal was dat het overlijden van mijn teamgenoot Marco Bocker. Verder heb ik twee Haagsche Courant Cup finales gespeeld en beide verloren. Bij DHC verloren we met 2-1 van ADO en op Westlandia met 3-1 van Scheveningen zat.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Mijn broer, Rob. Is toch wel bijzonder om een heel aantal jaren met je broer in het eerste van Quick te spelen.

08. Wie was jouw beste trainer?
Frans Danen bij Quick

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Niet echt. Ik heb bij beide clubs geweldige tijden gehad. Zo ongelooflijk veel mooie dingen meegemaakt en zo ontzettend veel plezier gehad. Nadat ik gestopt was, ben ik ook lang niet op het voetbalveld geweest. Na een jaar of 10 kwam ik voor het eerst weer op Quick om mijn zoon aan te melden. Nu ben ik weer regelmatig op zaterdag op Quick om naar mijn beide zoons te kijken.

10. Wat was jouw meest memorabele wedstrijd ooit en waarom?
Dat is de beslissingswedstrijd tegen RAVA …
(Van onze website… ; Het leek zo eenvoudig te gaan in de zondag 4e Klasse B van de KNVB. Vanaf het begin van de competitie bouwde RAVA een voorsprong op die door geen enkele club zou kunnen worden ingehaald. RAVA zou wel eventjes kampioen worden en met nog vier wedstrijden te spelen had de club een voorsprong van zes punten. Niets kon er dus in principe meer misgaan voor de Zuiderparkbewoners. Maar voetbal is voetbal en RAVA bleek ineens de druk niet meer aan te kunnen en verloor de ene na de andere wedstrijd. En omdat naaste belager Quick Steps wel de punten binnen haalde eindigde RAVA en Quick Steps uiteindelijk gezamenlijk op de eerste plaats in de 4e Klasse B.

Op donderdag 9 mei 1991 (Hemelvaartsdag) volgde dus een beslissingswedstrijd op het complex van Wilhelmus te Voorburg. De ruim 3000 toeschouwers zagen in de 38e minuut dat RAVA-doelman Sjaak Burg het veld moest verlaten nadat hij Quick Steps-spits Richard Teeuwisse in het strafschopgebied onderuit had gehaald. Teeuwisse nam zelf de toegekende strafschop en bracht hiermee Quick Steps op een 1-0 voorsprong. Amper vijf minuten zette, wederom, Teeuwisse Quick Steps op een 2-0 voorsprong, wat tevens de ruststand werd.
Met heel veel risico besloot RAVA met vier spitsen aan de tweede helft te beginnen. In de 50e minuut werd de wedstrijd echter al beslist. Richard Teeuwisse bood in eerste instantie Ton Wildschut een bijna niet te missen kans, maar toen Wildschut het net niet wist te vinden maakte Teeuwisse het zelf maar af: 3-0. In de 72e minuut scoorde RAVA nog wel tegen maar in de 85e minuut bepaalde Minnaard de eindstand op 4-1.

Groot feest dus aan de zijde van Quick Steps dat hiermee promoveerde naar de 3e Klasse en de scheidende trainer Miel Hollaard hiermee een schitterend afscheidscadeau gaf.
De opstelling van Quick Steps in deze beslissingswedstrijd was als volgt: Gilvry Carrilho, Van der Wilk, De Boer, Nolet, Van de Wetering, Steverink, Paulides, De Boer, Kragt (46 Minnaard), Richard Teeuwisse en Ton Wildschut).

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Geen twijfel mogelijk: het blauw wit van Quick.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Na een gewonnen wedstrijd was het in de benedenbar op Quick altijd wel gezellig… 😉

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Niet qua seniorenvoetbal… kijk wel met veel plezier naar de jeugdwedstrijden van mijn zoons.
Seizoen 1988-1989

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Het is een cliché, maar ik zal misschien best een aantal jongens vergeten. Vooral in mijn tijd bij Quick vond ik het een enorm hoog niveau en heb ik met heel goede voetballers mogen samenspelen.