01. Naam?
Rob Bruijn

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Cromvliet (jeugd)
RVC (jeugd en Senioren)
GDS
HBS
VCS
HBS
SV’35
SVC’08

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Ik heb op diverse posities gestaan. Voorstopper, verdedigend middenvelder en laatste man. Mijn laatste avontuur was vanwege een blessure keeper in het vriendenteam bij SVC’08, maar de positie verdedigend middenvelder was toch wel mijn favoriet.

04. Wat was je voor een voetballer?
Een harde werker, ik gaf altijd 100%. Sterk in de duels en in de lucht, kon goed het spel verdelen en had een goede trap in de benen. Ook de sliding ging me goed af, destijds was de “Rob Bruijn sliding” een onderdeel op het HBS jeugdkamp.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Ik heb geen absoluut hoogtepunt maar wel een aantal trotste momenten.
Mijn eerste wedstrijd als 15 jarig pikkie in het eerste van Cromvliet uit tegen HVV, als invaller voor de helaas te vroeg overleden Harm van Doezum. Vergeet nooit meer dat Martin de Kort na die wedstrijd zei: “Robbie, vanaf nu zit je bij het eerste”. Waarop ik antwoordde “sorry, maar vanaf volgende week zondag begint de tenniscompetitie”.

Dat ik gevraagd werd voor de landelijk jeugd van RVC verraste mij, ik was gewoon lekker aan het voetballen zonder dat ik daar een prestatie drift bij had. Die instelling veranderde bij RVC, zeker toen ik halverwege het seizoen al soms bij het eerste mocht aansluiten. Ik ging dus niet terug naar Cromvliet wat ik eigenlijk voor ogen had. Dacht dat hoofdklasse niet aan mij besteed was.
Mijn basisdebuut als 1stejaars senior bij RVC tegen koploper AFC betekende wel veel voor mij. Ik had daar ook keihard voor gewerkt/getraind om dat te bereiken en ben daar dan ook nog steeds trots op.

Het openingsdoelpunt tegen SJZ en de promotie met HBS naar de 3e klasse op het Blauw-Zwart terrein.

06. Dieptepunt?
Ja de in mijn ogen niet nodige degradatie met RVC uit de hoofdklasse. Al zou mijn vader een ander dieptepunt benoemen, hij zou zeggen mijn rode kaart in mijn laatste wedstrijd in het eerste van HBS uit tegen V.U.C. naar aanleiding van een sluw uitgelokte gele kaart door Danny Kettenis. Dit was mijn 2e gele kaart in die wedstrijd en ik uit ongenoegen liet ik mijn broek zakken naar de scheidsrechter aangezien ik het met deze beslissing totaal niet eens was.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Maarten Bruijn, of beter gezegd mijn opa die vanaf de jeugd tot laat bij de senioren geen wedstrijd van mij heeft gemist.

08. Wie was jouw beste trainer?
Dat zijn er een aantal, maar Dick Sloos bij SV’35 vond ik tactisch erg sterk en kon dit ook overbrengen op het team. Al was ik al aan het afbouwen, van hem leerde ik nog.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja, John Hoog, ook al hebben we nu niet veel contact meer. Dus vrienden nee niet echt, maar als ik mensen uit mijn voetbalperiode tegen kom is het net alsof we nooit zijn weggeweest.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
John van der Linden, Elinkwijk die was haast niet te verdedigen.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dat is toch wel RVC, al blijft het Cromvliet tenue ook mooi.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
HBS en SV’35, alhoewel de feestjes bij RVC ook super waren. Sowieso was het in de meeste kantines na de wedstrijd gezellig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
De wedstrijden van mijn zonen die bij Velo spelen, verder kom ik niet veel meer op de velden.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
O jee dat zijn er best veel. Ik ga dan voor:

Keeper: Tonny Feller (GDS)

Spelers:
René van Delft (RVC)
Benito Belfor (RVC)
Sander Bruijn (HBS)
Marcel Leeksma (HBS)
Edwin Hazebroek (RVC)
Patrick Lodder (Cromvliet en RVC)
Maurice Kasius (Cromvliet)
John Hoog (RVC en HBS)
Max Tjaden (VCS)
Tommie van der Pot (SV’35).

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb altijd met veel plezier en passie gespeeld; terugkijkend had ik misschien wat vaker tot 10 moeten tellen als er in mijn ogen een onterechte beslissing door de scheids werd genomen. Dat had gezien mijn spel heel wat kaarten gescheeld.

Rob Bruijn
17-10-2020