01. Naam?
Rob van Pruijssen
(foto uit privécollectie van Rob van Pruijssen)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
LenS, RKAVV, HMSH, RKAVV

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Alles aan de linkerkant, maar uiteindelijk was links centraal achterin mijn favoriet.

04. Wat was je voor een voetballer?
Volgens mij was ik een aardige verdediger die technisch wel in orde was met een goed linkerbeen. De basis was verdedigend en was daar netjes gezegd meedogenloos , ik was zeker geen VAR speler…..dan had ik minder wedstrijden dan nu gespeeld. Ik heb het lang volgehouden op een goed niveau.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat kwam als 1e elftal speler van RKAVV al vroeg in 1987 met het kampioenschap bij Tonegido in de sterke 2e klasse met een heel goed VCS als concurrent. Hetzelfde jaar speelden voor meer dan 3000 toeschouwers de HC cup finale bij Laakkwartier tegen RVC , die we wel met 1-0 verloren.

06. Dieptepunt?
Als speler met RKAVV en HMSH een degradatie meegemaakt….. degraderen doe je in een heel jaar dus dat waren lastige jaren.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Er komen er een heleboel bij me op, want het was een lange periode, maar ik had als jonge speler enorm veel respect voor Peter Hakkaart….. heel soms zie ik m nog wel eens of liked hij me op Facebook👍

08. Wie was jouw beste trainer?
Rob Kiebert was vernieuwend en kwam helaas pas aan het einde van mijn 1e elftal periode, maar aan het begin vond ik Rob Wijnstok en Ferry Nijhuis ook hele goede trainers. Helaas zijn ze er alle 3 niet meer.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja zeker! We gaan met een groep bijvoorbeeld nog steeds regelmatig bij Fratelli eten/drinken. Daar zijn bv Bas Steffens, John Koole en Frank Dobbe ook bij.

10. Was vroeger echt alles beter?
Wij staan bij RKAVV met Maurizio Ceccucci , Jan de Jong en mijn broertje Patrick als voetballers uit een beetje dezelfde tijd op het veld als trainers. Vroeger was het anders, daar moet je het bij laten. Wij leren ook weer van de huidige tijd.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dan ga ik toch LenS noemen. Wat was ik trots toen mijn moeder op mijn 6e dat embleem op mijn blauwe shirt naaide!

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Ik ben er 3 jaar geweest maar in de kantine van HMSH heb ik veel gelachen. Dat vonden we trouwens al ervoor toen ik er met RKAVV regelmatig speelde. Overigens hebben we het in onze eigen RKAVV kantine ook regelmatig heel gezellig, ook met mijn collega’s uit het bestuur!

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Doordat ik nog steeds TC ben van de selectie van RKAVV zeer zeker wel. RKAVV is gelukkig nog een echte vereniging en Ik hoop dat dat nog heel lang zo blijft. Als veranderingen (fusies?) echter verbeteringen zijn voor de toekomst van onze jeugd moeten we daar voor open staan!

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?
Volmondig ja!

15. Wat betreft je voetbalverleden, wil je nog ergens op terugkomen?
Voetbal was als speler en is als TC van RKAVV de belangrijkste invulling van mijn vrije tijd. Daar mag ik thuis dankbaar voor zijn trouwens😉Iedereen die ik tegen ben gekomen wil ik bedanken voor prachtige momenten en ik hoop dat ik er nog veel meer ga mee maken!