01. Naam?
Rogier Beld, geboren op 14 November 1985 (34 jaar)
Rogier Beld na vier doelpunten voor GDA zaterdag 1 (foto uit privécollectie van Rogier Beld)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
24,5 jaar bij GDA op zondag en zaterdag
3 jaar bij Wateringse Veld Kranenburg op zaterdag

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
In de spits en dit is ook eigenlijk de enige positie waar ik werd opgesteld bij de senioren, naast de reservebank hahaha

04. Wat was je voor een voetballer?
Misschien wel de langzaamste en technisch meest beperkte voorhoedespeler van onze regio, maar wel een echt aanspeelpunt die altijd en overal kon scoren vanuit de basis of wissel. Daarbij vond ik het heerlijk om oorlog te maken en de grijze gebieden in het veld op te zoeken bij de scheidsrechters en tegenspelers, om zo incidenten uit te lokken in het belang van de wedstrijd. Ik denk dat niet veel tegenspelers het lekker vonden om tegen mij te spelen.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat zijn er toch twee. Bij GDA promoveerden we met de zondag naar de zondag 1ste klasse wat toen het één na hoogste amateurniveau was.
Bij Wateringse Veld Kranenburg is dat toch het kampioenschap in de 4de klasse en 3e klasse en de 1ste periode in de 2e klasse in drie opvolgende jaren.

06. Dieptepunt?
Ook hier twee dieptepunten.
Ik vind het heel erg om te horen en lezen hoe erg GDA is afgegleden. Ik heb er echt een mooie tijd gehad en het is altijd een vereniging geweest met een fantastische jeugdopleiding, achterban en complex, maar helaas door bestuursfalen, verkeerde keuzes en niet willen veranderen is er veel kapotgegaan wat niet meer gemakkelijk te repareren is en was onnodig en dus eeuwig zonde!

Ondanks dat ik al was gestopt, is het terugtrekken van Wateringse Veld Kranenburg dit seizoen uit de zaterdag 2e klasse zeer pijnlijk om te lezen. Ondanks alle goed intenties en bedoelingen van iedereen in en om de club, zat dit er al aan te komen sinds vorig seizoen door het missen van een duidelijk kader en visie vanuit de vereniging.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Edwin Grunholz, omdat hij, samen met Martin Abbenhuis, als eerste iets in mij zag en mij serieuze kansen heeft gegeven bij GDA en daardoor mijzelf heb kunnen ontwikkelen tot de speler die uiteindelijk ben geworden.

08. Wie was jouw beste trainer?
Ondanks dat ik veel recreanten en goede trainers heb zien komen en gaan, is het denk ik geen verrassing dat dit dan Edwin Grunholz was. Geen betere als het gaat om analyseren en wedstrijden lezen, maar ook zeker een prachtige man bij en om de trainingen/wedstrijden en trainingskampen. Het verbaast mij dus ook zeker niet tot waar hij het nu heeft geschopt!

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Jazeker! We spelen met een leuke groep gasten nog elk jaar mee in de Eredivisie Beachsoccer met BS Scheveningen en ook met een aantal mannen vanuit Wateringse Veld Kranenburg heb ik een leuke vriendschap opgebouwd, die ik dus ook nog regelmatig spreek. Verder heb ik ook nog wel eens in de zoveel tijd contact met oud-medespelers en oud-trainers.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Ik heb echt wel veel aardige tegenspelers tegen mij gehad in het verleden, maar ik zou er niet zo één kunnen opnoemen waarbij ik echt de wow-factor heb gevoeld

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik vind persoonlijk de shirts van HVV en Kranenburg erg mooi en authentiek

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De eerste twee jaar van Wateringse Veld Kranenburg hadden wij echt een hele gezellige kantine met een gezellige 3e helft inclusief zangertjes. Als ik over het algemeen kijk zie je hier en daar nog wel een gezellige kantine bij clubs als bij ODB en CION, maar moet je over het algemeen toch richting het Westland, bij clubs als SC Monster en MVV’27 zijn, voor de gezelligheid.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ja, maar dit wordt wel steeds minder, door alle maatschappelijke factoren die er tegenwoordig zijn. Indien je in hogere klassen gaat spelen wordt de hele entourage steeds minder en dat vind ik persoonlijk nu nog het belangrijkste. Wil je echt nog de gezelligheid om het voetbal heen met leuke lokale wedstrijden dan is het toch de 3e- en 4e klasse.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Een combinatie van spelers van GDA en Wateringse Veld Kranenburg:
Ricardo Darsan
Dennis Lubout
Jeroen Barnas
Robert van Vliet
Max Kuijvenhoven
Brahim Amheye
Johnny Grunholz
Dennis Jos
John Bos
Marcel Pronk
Nicky Brouwer
Allemaal heerlijke spelers op hun positie en ik had ze graag in één team gehad in hun goede tijd!

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Nee ik denk dat ik alles wel heb gezegd. Ik wens iedereen veel sterkte en succes toe in de komende onzekere periode!

Rogier Beld
25-10-2020