01. Naam?
Ronald Telle

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
ADS jeugd , ADS 1 ( 1965 – 1976 ) LenS 1 en 2 (1976 – 1978) ADS 1 ( 1978 – 1991).
H.V.B. Elftal (1985).

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Rechts buiten.

04. Wat was je voor een voetballer?
Snelle buiten speler, goede voorzet, tegenstander uitspelen en doelpunten maken, hekel aan verdedigen en koppen was niet mn sterke punt.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Ha ha heb niet zo veel hoogtepunten gekend , diversen kampioenschappen met de jeugd van ADS, en 1x beste speler van het internationale jeugd toernooi in 1974, en het enige kampioenschap bij ADS in 1979 van HVB Hoofdklasse onder trainer Jaap Advocaat. We hadden toen een enorm sterk team met spelers als Jan Krijger, John de Bruin, Jan Thoen, Harrie Goedman, Peter Dirksen en later de engels man Johnnie Barber.

En om bij LenS te mogen spelen in de eerste klas k.n.v.b. Onder Martin v Vianen,met spelers als Bert Blans, Wim Keetman, Donald Shonherr, Ruud Fordman en Hans Bres.

06. Dieptepunt?
Die heb ik eigenlijk ook niet echt. Ja de degradatie / beslissing wedstrijd met ADS 1 tegen Hoek van Holland op een vol D.H.C. terrein in 1976. ik was 17 jaar en we verloren met maar liefst 6 – 0 , we degradeerden toen naar de onderafdeling HVB.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Is moeilijk te zeggen, maar met John de Bruin heb ik vanaf de jeugd bij ADS gespeeld en kon met hem lezen en schrijven zo wel binnen als buiten het veld. We hebben ook nog regelmatig contact met elkaar.

08. Wie was jouw beste trainer?
Moeilijke vraag. Ik heb er diversen gehad en heb van allemaal wel iets opgestoken, maar als ik er dan toch een paar moet noemen, Jaap Advocaat, Martin Kloor, en Martin van Vianen.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Echte vrienden zijn maar op één hand te tellen, dus ik noem het meer goede kennissen uit de voetballerij.

10. Was vroeger echt alles beter?
Och als je het over het algemeen hoort, dan was het voetbal wel beter als heden. Tegenwoordig hebben ze er niet zo veel meer voor over. In onze tijd sloegen we geen training of wedstrijd over voor een vakantie, dat maakt ze nu niet zo veel uit. Maar begrijp me niet verkeerd er lopen nu zat goede voetballers rond.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het Rood Groene ADO shirt.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Voor mij was dat toch wel de ADS kantine. Wat hebben we daar een feesten gehad. Nu vind ik het bij O.D.B. En W.I.K. erg gezellig, maar dat was 40 jaar geleden ook al zo ha ha.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nadat ik bij ADS weg was 5 jaar geleden ,kwam ik door Hans Lamens bij Pgs/Vogel. Ik ben daar 1 jaar leider geweest van het eerste, maar door werk kon ik dat niet meer combineren. Ik organiseer nog wel ieder jaar met pasen het old star toernooi. Verder ga ik af en toe kijken bij PGS, Loosduinen, wik of odb. Ik zoek wel een gezellig wedstrijde op, vooral de derde helft haha.

14. Vroeger meer clubliefde dan tegenwoordig?
Dat denk ik wel, als ik naar me zelf kijk ben ik maar 1x verkast om na 2 jaar al weer terug te keren. Tegenwoordig gaan ze van club naar club.

15. Wat betreft je voetbalverleden, wil je nog ergens op terugkomen?
Om op vraag 14 terug te komen, in 1981 kon ik naar ADO van Melbie Raboen. Alles was rond, maar op het laatste moment zei ik het toch af. Meerdere bestuursleden en ADS leden kregen me toch zo ver om te blijven en ik was daar vatbaar voor.Het mooiste is dat ik samen met eerder genoemde John de Bruin zou gaan, conclusie, hij ging ook niet, dus over club liefde gesproken. Ook LenS benaderde me weer, maar ik bleef bij ADS, later denk je” och” hier heb ik wel een kans voorbij laten gaan, maar ja het zij zo.