01. Naam?
Ruud Ratschasing
Bij een bezoek aan ons Haagse voetbalhistorie museum was Ruud Ratschasing zeer verrast en vereerd dat hij een foto tegen kwam waar hij ook op stond. Dit betrof een foto van de Hvv De Ooievaars 1 uit het seizoen 1977-1978

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Jai Hind in Suriname
Toofan
De Ooievaars
TAC’90

Het populaire “De 15 vragen aan” wordt mede mogelijk gemaakt door Bolman Cleaning Services BV.

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Dat maakte mij niet zo uit, heb overal gespeeld, alleen niet gekeept.

04. Wat was je voor een voetballer?
Was wel een technisch voetballer en had een goed pass in mijn benen

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Zowel mijn gehele periode bij de Ooievaars als bij TAC’90. Bij Toofan speelde ik altijd in de HVB maar bij de Ooievaars kwam ik ineens in de 4e Klasse van de KNVB te voetballen. Voor mij was dit op topniveau, geweldig vond ik dat.

In 1982 besloot ik samen met een aantal jongens, die in Suriname bij de voetbalvereniging Takdier Boys hadden gespeeld, om in Den Haag een Hindoestaanse voetbalvereniging op te gaan richten. Een passelijke naam werd ook gelijk gevonden namelijk Takdier Boys Den Haag. Zeg maar de voorloper van TAC’90.

06. Dieptepunt?
Een jaar niet kunnen voetballen i.v.m. operatie aan mijn knie. Een ramp want voetballen was alles voor mij.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Speler Autar. Met hem speelde ik samen in Suriname. Ik kon het erg goed met hem vinden en ook in het veld voelde we elkaar goed aan.

08. Wie was jouw beste trainer?
Mick Clavan bij De Ooievaars

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Ja heel veel vrienden waarmee in ooit heb gevoetbald

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Dat zou ik echt niet meer weten, dat is zo lang geleden haha

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het Takdier Boys shirt bij de oprichting in 1982. Een wit shirt met rood-wit-groene horizontale strepen.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Die van TAC’90, waar je ook heerlijk gevarieerd kan eten.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik speel momenteel nog steeds bij de ADO Den Haag Oldstars Walking Football, waarmbij ik het geweldig naar mijn zin heb,

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
De beste keeper vond ik Klaas Krul bij De Ooievaars

De beste spelers?
Dan noem ik het gehele team van Takdier Boys uit 1982
Staand van links naar rechts: Soerin Ratchasing (trainer), Moen Jaikaran, Ruud Ratchasing, Bobby Jaikaran, Theo Khoeblall, Hendrik Moha, Lando Bhoendie, Minna Sewkaransingh en Dodge Bhoendie. Zittend van links naar rechts: Ranjit Jairam (voorzitter), Badoe Malaha, Johnny Bhoedie, Beta Ramdhan, Vijay Moenesar en Harry Jagessar.

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Zodra ik kon lopen ben ik verslaafd aan voetbal, een echte liefhebber dus. Daarom zit ik nu nog steeds bij de ADO Den Haag All Stars Walking Football want ik kan gewoon niet zonder. Ben altijd wel een sportieve voetballer geweest die heel zelden een gele of rode kaart kreeg.

Ruud Ratchasing
23-10-2022