01. Naam?
Tom van der Pot
Seizoen 2003-2004 op het oude Oostersportpark; Tom van der Pot benut namens SV’35 met zijn linkerbeen een strafschop.

Het item “De 15 vragen aan” wordt mede mogelijk gemaakt door Bolman Cleaning Services BV

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Quick Steps (gehele jeugd)
SV’35
Die Haghe
Voorschoten’97
SV’35
SVC’08
Tom (staand 4e van links) in de jeugd van Quick Steps

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
De laatste man positie
Tom (rechts) in seizoen 2006-2007 namens SV’35 in actie tegen UVS

04. Wat was je voor een voetballer?
Linksbenig. Ik probeerde altijd wel voetballend de oplossing te zoeken, dus schoot nooit zomaar een bal lukraak naar voren of over de zijlaan. Ik hoorde dat ik hiermee wel regelmatig te nonchalant was haha. Indien nodig ging ik ook wel regelmatig stevig het duel in. Verliezen was voor mij geen optie en dat heeft mij wel menig “kaartje” gekost.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Het gekke bij SV’35 was dat we naast een aantal kampioenschappen ook bijna ieder seizoen wel nacompetitie speelde. Was dat niet voor promotie dan wel voor degradatie. Dat waren aan het eind van de competitie altijd de mooiste wedstrijden met heel veel publiek. Uiteraard blijven de kampioenschappen en de promoties toch altijd wel in je gedachten hangen.
Moet hierbij wel zeggen dat het seizoen 2001-2002 bij SV’35 wel heel mooi verliep. Op de voorlaatste wedstrijddag wonnen wij met 0-3 bij Oegstgeest en omdat beide concurrenten Valken’68 en De Sleutels tegen elkaar 3-3 gelijk speelde kwam SV’35 voor het eerst aan kop van de 3e Klasse. Op de laatste wedstrijddag waren wij dus bij winst op MVKV kampioen. En zo geschiedde! SV’35 – MVKV werd 3-0 en dat hebben we toen aardig gevierd.

06. Dieptepunt?
Dat is toch wel de degradatie geweest met sv Die Haghe. Ondanks dat we een geweldige selectie hadden degradeerde we totaal onverwacht.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Dan denk ik toch meteen terug aan mijn opa Nico van der Pot, een op en top SV’35 man. Omdat ik twee straten achter Quick Steps woonde werd ik dus als kind lid van Quick Steps. Maar wat was hij trots toen ik op mijn 18e besloot om alsnog naar SV’35 te gaan. Als ik dan een doelpuntje maakte gaf hij me dan een gulden per doelpunt. Jaren later dacht ik pas; het was een kleinigheidje maar zo’n groot gebaar. Overigens is ook mijn vader Hans al tig jaren lid van SV’35 / SVC’08.

08. Wie was jouw beste trainer?
Heb vele goede trainers gehad zoals o.a. Peter Bos, Bert de Best, Kees Toorenburg, Hans Verheij en Dick Sloos maar als ik er één toch specifiek moet noemen dan zeg ik Arie van der Zwan bij SV’35.
De A-selectie van SV’35 met staand uiterst rechts trainer Arie van der Zwan. Tom zien we hier staand 5e van links.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Uit mijn SV’35 tijd zie ik de meeste nog regelmatig. Met een vaste vriendengroep organiseren we dan jaarlijks een binnenlands of buitenlands weekendje weg. Maar ook uit mijn Quick Steps en Die Haghe tijd zie ik regelmatig nog wel iemand. Voetbalvrienden kom je in principe altijd wel tegen, dat verwatert niet.
De beruchte en bekende weekendjes weg in januari. Deze foto dateert uit 2006 bij “De Katjeskelder” bij Breda.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Ik zou echt niet meer weten wie mijn beste tegenspeler was. Wat ik wel weet is dat ik altijd medelijden had met de tegenstander die tegenover onze Hans Knijnenburg stond. Die deed er echt alles aan om te winnen.
Seizoen 2006-2007 SV’35 speelde weer eens nacompetitie ditmaal voor behoud in de 3e Klasse. Na een overwinning op UVS de gebruikelijke teamfoto met uiterst links pitbull Hans Knijnenburg, in het midden sponsor Henk Groen en op de voorste rij 2e van rechts Tom van der Pot.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik lees hier vaak dat men die oude shirtjes van vroeger mooi vindt maar daar heb ik eerlijk gezegd niets mee. Die moderne shirts met ronde hals vind ik mooier. Maar om nu een tenue van een club te noemen dat zou ik niet weten.
SV’35 A-selectie in seizoen 2003-2004 van trainer Peter Bos (staand 2e van rechts)

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Uiteraard de oude kantine van SV’35 maar ook nog steeds de huidige kantine van Quick Steps hoor. Hier kom ik ook nog regelmatig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Ik voetbal af en toe nog wel eens mee met de veteranen van SVC’08. Bovendien voetbalt mijn zoontje bij KMD dus daar kan je mij ook iedere zaterdagochtend vinden.
SV’35 1 in seizoen 2004-2005 o.l.v. trainer Dick Sloos op het veld van sv Wassenaar winnaar van de 3e Periodetitel dus dat betekende wederom nacompetitie!

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Voor beste keeper ga ik dan voor Piet van der Toorn. Buiten dat hij goed kon keepen was hij ook een geweldige man met veel humor. Triest wat er met Piet gebeurd is met die verschrikkelijke ziekte en is hij op nog zo’n jonge leeftijd overleden. Dit heeft mij best wel aangegrepen en daarom kies ik voor hem.
SV’35 1 viert in het seizoen 2006-2007 de handhaving van de zaterdag 3e Klasse door op het veld van Voorschoten’97 de finale van de nacompetitie te winnen van UVS.

Beste spelers:
Pfff wel moeilijk hoor dus ik kies er voor een aantal meer;
Hans Knijnenburg
Ronnie Knijnenburg
Martin Pronk
Jeroen Brand
Johnny Grunholz
Rob Pronk
Leon den Dulk
Michael Renfurm
Ron de Jager
Marcel de Jager
Erwin de Brouwer
Kosse Ruwaard
Michael Stierman
Michiel van Munster
Robert Waterreus

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Hoe meer ik bij deze vragen moest denken des te meer herinneringen er weer bij me naar boven komen. En dan besef ik wel dat ik als voetballer echt een geweldige tijd heb meegemaakt. Niet alleen binnen maar ook buiten het veld. Na die periode ging iedereen toch wel zijn eigen gang, huisje boompje beestje zeg maar. Maar als we dan weer even bij elkaar zijn of een weekendje weg gaan dan is dat weer helemaal als van oud. Fijne feestdagen allemaal en alvast een succesvol en gezond 2023 toegewenst.

Tom van der Pot
18-12-2022