01. Naam?
Ton Hop

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Lenig en Snel in Den Haag
v.v. D.H.L. in Delft
v.v. Delft
s.v. Wippolder in Delft
s.v. Terheijden in Terheijden

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Rechts of centraal op het middenveld.

04. Wat was je voor een voetballer?
Ik moest het altijd van hard werken hebben. Had een redelijke techniek en overzicht. Verscheen regelmatig in de 16 en scoorde af en toe.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dat vond ik toch wel de uitverkiezing en wedstrijden spelen met het Haags amateurelftal. Samen met Leslie Hazelzet uitverkorene van LenS (rond 1973) We speelden ook een keer tegen FC Den Haag in het Zuiderpark. Gelijkspel en dat was genieten.

06. Dieptepunt?
Een zware knieblessure opgelopen in de voorbereiding van een nieuw seizoen tegen BMT. Ik had net de overstap gemaakt naar v.v. Delft. Al met al kostte die blessure mij een half seizoen.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Wim Anderiesen, hij was 5 jaar lang mijn trainer bij LenS.

08. Wie was jouw beste trainer?
Ook dus Wim Anderiesen. We hebben samen de glorietijd van LenS meegemaakt. Van de 4e Klasse naar de 1e Klasse. Op Zondag 16 April 1972 verloren we de beslissingswedstrijd van Texas DHB met 2-0. Dus dat jaar geen kampioenschap. Wim was een fantastische trainer met echte Amsterdamse humor. Kon je goed op je plaats zetten, als het even niet lukte. Goede en gevarieerde oefenstof.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Echte vrienden, niet echt. Ben ook in 1987 met het gezin verhuisd naar Terheijden in Brabant. Op Facebook nog wel contact met oud-Lensers. Ook diverse malen naar de LenS-reunie geweest. En dat is super gezellig om eens lekker bij te kletsen.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Dat vind ik een lastige vraag. Ik vond Fred Prosman sr. Van Texas DHB altijd wel lastig. Verder zou ik niet direct namen kunnen noemen, van lastige tegenstanders.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Ik vond altijd het shirt van DHC en van Wilhelmus erg mooi.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De gezelligste kantine stond niet in Den Haag, maar bij s.v. Wippolder in Delft. De toenmalige trainer, Martin Stoelinga, was naast een goede trainer, ook een, die oog had voor gezelligheid na de wedstrijd. Dat waren dus soms hele mooie zondagavonden.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nee niet veel meer. Zoals gezegd woon ik nu al ruim 34 jaar in Terheijden. Kom ook niet veel meer in Den Haag. Volg wel de FB site van de Haagse Voetbalhistorie. Blijf ik een beetje op de hoogte.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Beste keeper: Cees van der Beek (LenS)
Beste spelers:
Jan Krijger LenS
Bert Blans LenS
Wim Keetman LenS
Hans Zoet LenS
Lelie Hazelzet LenS
Gerard Verhaar LenS
Fred de Zwart LenS
Hans Zwartjens Wippolder
Nol van der Swaluw DHL
Hans Jung LenS
Peter de Jongh LenS

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik kijk terug op een mooi voetbalvelden in het Haagse en Delftse. Op 10-jarige leeftijd begonnen bij LenS. Ups en downs meegemaakt bij de diverse clubs, waar ik heb gespeeld.
Ook nog samen met mijn broers Peter en Paul in 1 elftal gespeeld van LenS zaterdag. Was een mooi periode, 3 broers samen in 1 elftal. Trainers: Rob Jansen en later Barend van Hijkoop. Dus al met al kijk ik terug op een fantastisch voetbalvelden, verzameld in twee plakboeken.

Ton Hop
24-10-2021