01. Naam?
Ton Timmers
Links Ton Timmers namens Hsv SOA uit de tijd met afgezakte voetbalkousen en zonder scheendekkers

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Hsv SOA
ESDO
BTC
DJS (De Jonge Spartaan) in Rotterdam
Ton Timmers zittend geheel rechts bij Hsv SOA. Links van hem zijn vriend Frans Kubitza

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Middelste middenvelder (heers en verdeel) later vond ik in de spits wel leuk.

04. Wat was je voor een voetballer?
Technisch, tweebenig en overzicht, en ook lui. Trainen rond de maanden december, januari en februari waren vaak mijn eindpunt.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Dan kies ik toch voor een zaalvoetbalwedstrijd. Ik speelde ooit in een vrienden zaal team genaamd Max Aarts en wij lootte voor de beker daarin tegen het toen onverslaanbare Silva Boys met alle bekende en grote namen, wij wonnen met 4-3 na een voorsprong van 4-0 en waarin ik 3x scoorde. We hebben twee dagen gefeest haha. Een ronde later werden we trouwens door Quick de zaal uitgeschopt pfff. En verder een doelpunt wat ik ooit maakte met SOA tegen DWO. Vraag die maar na bij Frans Kubitza……

06. Dieptepunt?
Dat is voor mij toch wel de wedstrijd Hsv ADO tegen Hsv SOA in het Zuiderpark voor de Haagsche Courant Cup.  ADO speelde toen in de 1e Klasse KNVB en wij met SOA in de Hoofdklasse HVB. Wij lieten het sterrenteam van ADO in de eerste helft alle hoeken van het veld zien en kwamen, door drie wereldgoals van Wim Moerland( het beest liep met twee spelers op ze nek gewoon het goal in), Frans Kubitza( halve omhaal vanaf de achterlijn en door mijn persoontje (ik krulde een vrije trap in de kruising achter me latere vriend bij BTC Gerard Hoenderdos), op een 3-0 voorsprong. Vlak voor rust scoorde ADO nog de 3-1. Hsv ADO trainer Theo Godschalk (wat was hij een wereldman) greep in de rust in en haalde twee spelers van het trainingsveld die hij eigenlijk disciplinair had geschorst en juist die spelers maakte het verschil en zodoende verloren wij alsnog met 4-3. Overigens schoot ik in deze wedstrijd in de laatste minuut nog een vrije trap op de paal.

07. Welke naam komt direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Theo van de Berge, sponsor van DJS en grote vriend van me toen waarmee ik nog steeds contact mee heb via Facebook. Wereldman, waarbij ik bijna iedere week logeerde. Ook op de camping op de Amerongse berg.

08. Wie was jouw beste trainer?
Met deze vraag kan ik eigenlijk niet kiezen want dat zijn er drie, namelijk Cock Clavan, John Rietveld, en Ben Wareman (die mij liet debuteren als 15 jarige jongen bij SOA) Drie vooral wereld mensen. en een eervolle vermelding voor Cees van Etten .

09. Nog vrienden overgehouden uit je voetbaltijd?
Frans Kubitza is al 50 jaar me vriend waar ik dagelijks bijna contact mee heb, en ook onze vrouwen komen goed overeen. Verder als ik ze weer zie; Joop Ludwig, Rob Vrolijk en Sjaak Wycinzki. Zij zijn altijd wel mijn maten gebleven.

10. Wat was jouw meest memorabele wedstrijd ooit en waarom?
Dat was een wedstrijd met DJS tegen Zwarte Pijl. John Snuverink en ik kwamen uit Den Haag en we moesten in de eerste competitiewedstrijd tegen Zwarte Pijl, een soort vv Robin Hood uit Den Haag. Daar stonden gewoon een kleine 1000 toeschouwers langs de lijn zonder hekken. De tegenstander had gehoord dat DJS zich versterkt met jongens uit Den Haag en die waren nog net niet met messen het veld ingekomen. John en ik konden lekker babbelen en dat deden we de hele wedstrijd tegen die keeper die op het laatst zich vergaloppeerde en de bal zo in de voeten speelde van onze voorstopper Leo Mosselaar die rond de middencirkel stond en de bal in de kruising knalde, John en ik hebben toen moeten lopen voor ons leven en we hoorde in de kleedkamer dat we gewonnen hadden met 1–0 hahahaha.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Met afstand het oude ESDO shirt.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
De ESDO kantine tegenover Renbaan Duindigt en later de aangebouwde bar bij GSC

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Alleen nog maar jouw toernooi, geweldig om daar al die oud voetballers weer te ontmoeten. Het heet Haagse Voetbalhistorie Toernooi maar je mag het van mij ook Rob Pronk toernooi noemen hoor haha.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Beste keeper is Hans Bandel (SOA)

Beste spelers:
Karel Zwarts (ESDO)
Theo Verheyen (ESDO)
Jan Lobel sr (ESDO)
Ronald van der Does (SOA)
Hans Bal (BTC)
Frans Kubitza (SOA)
Rob Vrolijk (SOA)
Joop Ludwig (SOA)
Wim Steenwijk (ESDO)

en dan de reservespelers hahaha:
Tjeu la Ling (SOA) en Arie de Zeeuw (sorry Arie)

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Spijt heb ik nergens van, echter mocht ik het kunnen overdoen zou ik er iets meer me best gedaan hebben. Echter gezelligheid stond bij mij altijd op één!
En verder bedankt Rob voor alle leuke dingen die je voor het Haagse voetbal doet. Hierbij wil ik ook de mooie stukjes van Rini Toet even benoemen. Als oud voetballer een genot om dit allemaal terug te lezen.

Ton Timmers
02-07-2023