01. Naam?
Vincent van Kippersluis
Vincent als talentvolle keeper keeper in het Zuiderparkstadion bij FC Den Haag (alle foto’s hier geplaatst komen uit de privécollectie van Vincent van Kippersluis).

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
RKAVV
FC Den Haag
Wilhelmus
Devjo
RKAVV

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Keeper

04. Wat was je voor een keeper?
In het begin zeker een lijn keeper maar later ging ik steeds meer in de 16 meter mijn mannetje staan, zowel in de 1 tegen 1 als hoge ballen. Bij FC den Haag leerde ik ook steeds beter meevoetballen ook buiten de 16 meter. Dat moest ook wel met het kerstboomsysteem want dat was vooral hoog druk zetten en dan ligt er veel ruimte achter de verdediging. Verder was ik iemand die veel coachte en dan kon je het maar beter aannemen want anders kreeg je van mij de volle laag. Ik kan mij dan ook goed voorstellen dat er jongens waren die dat niet prettig vonden maar ik was bloedfanatiek, wilde altijd graag de nul houden en winnen.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Het kampioenschap met FC Den Haag A-Landelijke jeugd. Was een geweldige groep spelers maar ook de begeleiding Mark Wotte, Hans Melser, Jaap Snelderwaard, Peter Charite en Peter Gemmink waren top.

06. Dieptepunt?
Mijn eigenwijze kop die ik dan te snel in de wind gooide. Dit was ook één van de redenen dat ik zelf weg ben gegaan bij FC/Ado Den Haag. Ook het seizoen bij Wilhelmus was erg vervelend door groepjes vorming, dan weet je niet wat je meemaakt op het veld tijdens de wedstrijd. Schaamde me vaak voor wat wij vertoonden.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Edwin Grunholz. Wat kon die voetballen zeg. Als we een partij speelden en hij kwam alleen voor me en dan gooide ik me ervoor en kreeg ik een stiftje te verwerken of ik dacht op mijn voeten blijven en heel laag er kort op zitten vond hij toch een klein gaatje langs me. Was niet normaal maar altijd lachen en een geweldige gozer.

08. Wie was jouw beste trainer?
Zeker weten Mark Wotte (FC Den Haag)
Bij de keeperstrainers; Chris Hogerweij (FC Den Haag) en Nico van der Hoeven (RKAVV)

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Je leert veel mensen kennen in je voetbal periode en ondanks dat ik al vroeg stopte met voetbal heb ik veel mooie mensen mogen leren kennen. Of ik ze nou betitel als vriend of kennis maakt niet veel uit. Het mooie is als je nu iemand uit die tijd tegen komt dat dan die goede oude verhalen weer naar boven komen.

10. Wie vond je de beste spits (van welke club) die tegen jou scoorde?
Mark de Leede (VCS). Ik ken Mark al heel lang, een geweldige voetballer maar zeker ook een geweldig mens. Hij kon zelfs aardig keepen, echt een topper.

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Toch het groen-gele Cruyff sport shirt van FC Den Haag. Zelf stond ik graag in een apart shirt maar sowieso altijd met witte kousen (was een tik van mij)

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Voor mij de oude RKAVV kantine op de Heuvel. Maar ik ging veel mee naar uitwedstrijden van het eerste en dan waren de kantines van Quick, Tonegido en HMSH ook geweldig.

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Niet veel meer, ik ben nog wel een paar jaar keeperstrainer geweest bij SEV en RKAVV jeugd maar het is heel lastig te combineren met mijn werk. Als het eerste van RKAVV thuis speelt wordt er vrijblijvend 7 tegen 7 georganiseerd en als ik vrij van werk ben doe ik graag mee. Kom ik veel oude bekenden tegen en dat is altijd (te) gezellig, tenminste dat vind mijn vrouw hahaha.

14 A. Wie waren volgens jou de drie beste amateurkeepers in de historie van ons Haagse amateurvoetbal?
Lemmy Stevens (Tonegido)
Paul van Bentveld (Tonegido en RVC)
Kevin Janssen (RKAVV)

14 B. De tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Johnny Thiebou (FC Den Haag)
Marco Meijer (FC Den Haag)
Rob van der Tas (RKAVV)
Jan Willem van de Lubbe (RKAVV)
John van der Zwan (Wilhelmus)
Marcel Karlas (FC Den Haag)
Marcel Koning (FC Den Haag)
Jeffrey Talan (FC Den Haag)
Dave Jongejan (FC Den Haag)
Mark de Leede (RKAVV)
Zou er nog vele op kunnen noemen maar het moeten er 10 zijn toch?

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb een te korte maar geweldige tijd meegemaakt waar ik vele mooie mensen heb mogen leren kennen. Ik lees graag de berichten van de website Haagse voetbalhistorie, echt geweldig dat jij dat hebt opgezet. Ik wens jullie heel veel succes en dat er nog veel mooie berichten en rubrieken mogen volgen.

Vincent van Kippersluis
17-04-2022