01. Naam?
Wesley van Maren
Prachtige foto (gemaakt door fotograaf Dick Teske) van Wesley van Maren tijdens zijn mooie periode bij Svv Scheveningen. (Alle foto’s in dit item komen uit het privéarchief van Wesley)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
Oranjeplein
ODB
Hsv A.D.O
Svv Scheveningen
FC Utrecht
FC Kranenburg
R.K.A.V.V
GDA
sv Houtwijk

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Toch wel centraal achterin

04. Wat was je voor een voetballer?
Denk een beperkte voetballer maar dat compenseerde ik met mijn wilskracht. Ten koste van alles wilde ik alles winnen en daarom speelde ik altijd tegen het randje aan of ging ik er net iets overheen.

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Eigenlijk te veel om op te noemen maar de kampioenswedstrijd met FC Utrecht 2 tegen Ajax 2 in een goed gevulde Galgenwaard met trotse ouders en familie op de tribune, dat bezorgde mij wel kippenvel.

Maar ook zeker het moment dat je als 17 jarige naar voren wordt geroepen door trainer Cok Jol in de bus richting ARC en je te horen krijg dat Dennis Roerade niet kan spelen en dat je je debuut mag gaan maken in Scheveningen 1. Pfffff daar sta je dan ineens met spelers zoals Ron Cramer en John Blok. Dat moment vergeet ik ook niet snel meer! Een paar maanden later won ik de finale van de Haagsche Courant Cup door bij VELO met maar liefst 7-1 te winnen van Wilhelmus.

06. Dieptepunt?
Ik scheurde bij R.K.A.V.V. mijn kruisband af, precies op een leeftijd dat ik bang was dat het voetballen voor mij meteen over en uit was. Ik vond dit zo verschrikkelijk, ook om het feit dat ik me bij deze club zo gewaardeerd voelde.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Lastig deze vraag omdat ik zoveel mensen om mij heen heb gehad waar ik mooie herinneringen mee heb opgebouwd. Daar zitten zeker ook mensen tussen die zoveel voor mij betekend hebben en die er helaas niet meer zijn.

Maar als ik toch twee namen mag noemen is dat zeker Sander Klapwijk bij Svv Scheveningen. Sander was voor mij het voorbeeld hoe hij je de strijd aanging. Dat was al op het moment voordat we het veld opgingen en op het veld was hij een echte winnaar.

En dan Rob van Pruisen van RKAVV. Rob is de gene die mij er door heen heeft gesleept toen ik mijn kruisband af scheurde. Niet alleen op het veld maar vooral daar buiten. Ik heb heel wat uurtjes bloed, zweet en tranen samen met hem gedeeld.

08. Wie was jouw beste trainer?
Is moeilijk te zeggen, heb van alle trainers wel wat opgestoken. Of ik er nou beter van werd of niet, je leert van elk moment waar je mee in aanraking komt in maar ook zeker buiten het veld. Je denkt er dan over na, “had ik dat nou maar niet gedaan of de volgende keer doe ik het zo weer.

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Zeker weten! Met veel gasten heb ik nog goed contact, als je elkaar ziet dan komt alles weer boven tafel over vroeger. Maar als je het over echte vrienden hebt is Lorenzo Scheffer wel iemand waar ik heel goed mee om gaat, zowel privé en met werk. En Jan Kloor is iemand waar ik heel veel waarden aan hecht en zeker ook aan zijn vrouw Daan. Ik moest vroeger niks van hem hebben als ik tegen hem moest spelen maar die indruk was tegenovergesteld toen ik bij GDA Jan leerde kennen. Voor mij is hij nu een echte vriend.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
Dat was voor mij Robin van Persie. Met FC Utrecht 2 tegen Feyenoord 2 heb ik een paar keer tegenover hem gestaan en dan besef je toch na de wedstrijd dat je een hoop tekort komt om zo’n speler weerstand te bieden .

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Dat zijn er twee voor mij. Het groen-rode Hsv ADO shirt en toch het thuis shirt van Svv Scheveningen en dan het tenue van het kledingmerk Kappa. Dat shirt had een echte uitstraling.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Ik heb niet zozeer een kantine op het oog maar bij RKAVV vond ik toch de gezelligheid weer terug. Dit kwam misschien ook door het kampioensjaar dat i daar meemaakte. In de kantine van RKAVV waren ook veel mensen (vrijwilligers) heel nauw betrokken bij de club. Prachtig toch?

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Zeker, ik ben assistent van Marcel van de Harst bij onze dochters die spelen bij Verburch MO15-1 en dat doe ik met veel plezier wat het zijn stuk voor stuk fantastische meiden. Bovendien speelt mijn zoon ook bij Verburch in de JO 8-1 waar ik natuurlijk ook met trots iedere zaterdag langs de lijn sta.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
Beste keeper:
Danny Koning

Beste spelers:
Sander Klapwijk
Ron Cramer
John Blok
Jimmy Charité
Dennis Jos
Marcel Pronk
Lorenzo Scheffer
Nick Brouwer
Michael Nolet
Rene Roeleveld
Danny Voskuil
Ron de Jager
Bert Dusbaba
Pffff hoeveel moet ik er nog noemen…….

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Ik heb zoveel mooie momenten beleefd met mijn ouders maar ook door mijn ouders. Daarom wil ik ze ook via deze gelegenheid beide bedanken voor 35 mooie voetbaljaren die ik heb beleefd. Dat geldt voor mij vanaf mijn allereerste wedstrijd tot en met mijn afscheidswedstrijd op vrijdag 24 juni j.l.

Wesley van Maren
14 augustus 2022