01. Naam?
Wim Lazarom (1962)

02. Bij welke club(s) gevoetbald?
TEDO
SVV (amateurs)
Diverse zaalvoetbalverenigingen

03. Wat was je favoriete positie in het veld?
Midden-midden

04. Wat was je voor een voetballer?
Niet al te snel en dat moest gecompenseerd worden door techniek. Buitenkantje rechts was míjn favoriet en af en toe een stokkie (heet nu poortje, geloof ik).

05. Je absolute hoogtepunt in je voetbalverleden?
Met TEDO begonnen in de tweede klasse HVB en opgeklommen tot de vierde klasse waarbij we de stap naar de derde klasse net niet hebben kunnen maken. Dus ja, enkele kampioenschappen waarvan de gewonnen kampioenswedstrijd tegen Oranjeplein op 12 mei 1986 (VUC terrein) toch wel een hele mooie was.

En het scoren van een doelpunt in mijn eerste wedstrijd voor het jeugdelftal van FC Den Haag in het Zuiderpark was ook een mooi moment. Met Theo Jansen van ODB samen op proef en daar heb ik een seizoentje meegepikt. Betaald voetbal was voor mij echter niet weggelegd.

06. Dieptepunt?
Sportief gezien het verliezen van de kampioenswedstrijd op een vol Houtrust tegen Zwart Blauw op 10 mei 1981. Na een 2-0 voorsprong kreeg Peter Oliehoek het op zijn heupen en verloren we uiteindelijk met 3-4.
Het noodlottig overlijden van trainer Daan Regeer was het grootste dieptepunt. Een klap voor mij persoonlijk en voor de gehele club TEDO.

07. Welke naam komt er direct bij je naar boven als je aan je voetbalverleden denkt?
Cor Pijtak, charismatische trainer met veel humor. Tijdens mijn korte periode bij het jeugdelftal van FC Den Haag was hij een enorm belangrijk klankbord voor mij.

08. Wie was jouw beste trainer?
Daan Regeer

09. Nog vrienden over gehouden uit je voetbaltijd?
Niet in de zin van jongens die ik wekelijks zie of spreek. Maar de contacten met de voetballers van de zelf benoemde TEDO tijgers is zodanig dat ik die gerust zou kunnen bellen als ik plotseling in de nacht bij Schiphol moet worden opgehaald (of ze dan komen weet ik niet 😉). Met deze gasten leuken we al een paar jaar het fantastische HVH toernooi op.

10. Wie was jouw beste tegenspeler (van welke club) ooit?
In de zaal bijna vanzelfsprekend Edwin Grunholz. Die ben ik volgens mij voor het eerst op het veld tegengekomen bij de kersttoernooien in de Houtzagerij (Ome Harry de Wolf achter de bar). Volgens mij was hij toen een jaar of veertien en mocht hij voor het eerst mee ballen van zijn broers Henna, Johnny en Willem. Hij speelde bijna iedereen toen al een gebroken heup. Daarna dingen gezien van hem waar ik nu nog over wakker lig. Wat een techniek zeg.
Iedereen die tegen hem heeft gespeeld in de zaal kan naar mijn idee alleen maar dit antwoord geven.

Op het veld is het lastig. Ik denk dan toch aan spelers waar ik in de vierde klasse tegen heb gevoetbald. Daar vond ik John Krassenburg van Laakkwartier een hele goeie. Daar zetten we dan Marcel Paternot tegenover. Wat een gevechten man…

11. Wat vind je het mooiste voetbalshirt uit de Haagse voetbalhistorie?
Het TEDO shirt na de fusie met HWS, met de verticale rode en witte banen.

12. Wat vind (vond) je de gezelligste kantine in de Haagse regio?
Dat was voor mij uiteraard de TEDO kantine en zeker als disco Maroma tot in de late uurtjes draaide. Scheidsrechter Cor Demmer met zijn moeder op de dansvloer. Ongeevenaard!

13. Heb je nog iets met het voetbal in de Haagse regio?
Nee. Ik ben gezegend met twee dochters en die gingen korfballen bij Die Haghe. Dan komt het contact met voetbal op een laag pitje te staan.

14. De beste keeper en tien beste voetballers waarmee je ooit hebt samen gevoetbald?
1. Kees Simonis (TEDO) op doel
2. Jimmy Charite (TEDO tijgers) linksback
3. Chris Kroes (TEDO) laatste man
4. Marcel Paternot (TEDO) voorstopper
5. Kees Vernee (TEDO) rechtsback
6. Karel Waanders (TEDO) linkshalf
7. Kees Le Duc (TEDO) midden midden
8. Kees Paternot (TEDO) rechtshalf
9. Henk Donck (TEDO) linksbuiten
10. Rinus van der Mark (TEDO) spits
11. Gerard van Delft (TEDO) rechtsbuiten

15. Wil je nog ergens op terugkomen wat betreft je voetbalverleden?
Al mijmerend denk ik aan het geasfalteerde voetbalveldje in de speeltuin tussen de Paulus Potterstraat en de Rembrandstraat waar we met jongetjes als Albert van der Dussen, Michel Lier, Henk Net, Gerard van Leeuwen, Pietje Ronke en Erwin Trebus voetbalden tot onze zolen eraf vielen. En uiteraard de vele wedstrijden in de Houtzagerij (ploegen als Silva Boys, De Badmeesters) en de jaarlijkse familietoernooien op de zandvlakte bij TEDO
Was allemaal een hele mooie tijd.

Achteraf realiseer ik mij dat steeds meer. Het is fijn dat het gevoel van kameraadschap uit het voetbalverleden in ieder geval één keer per jaar terug kan komen op het mooie HVH toernooi. Bedankt daarvoor Rob!

Wim Lazerom
03-10-2021