In de loop van 2019 besloten de heren Wim van Wingerden en Henry Schop (twee oud spelers van de v.v. Zwijndrecht) om te gaan spitten in de historie van hun oude club. Er werden honderden uren in de zoekmachine Delpher gestoken naar oude wedstrijdverslagen van de v.v. Zwijndrecht 1. Vooral de kranten “De Dordtenaar” en “Het Vrije Volk” werden helemaal uitgepluisd.

Bovendien gingen Wim en Henry op zoek naar oud eerste elftalspelers van v.v. Zwijndrecht. Velen werden er opgespoord en bijna al die spelers hadden prachtige plakboeken bijgehouden. Dit alles werd verzameld en uitgewerkt en op de website van de v.v. Zwijndrecht geplaatst. Tijdens deze coronaperiode trok dit enorm veel bekijks.

Klik hier om ook eens een kijkje te nemen van het prachtige werk van Wim en Henry. Interessant voor ons is dat er ook wedstrijdverslagen van v.v. Zwijndrecht tegen o.a. VCS, Quick, RVC, Rijswijk, TONEGIDO enz. enz. tussen zitten.

Tijdens het vele spitten in de historie kwamen Wim en Henry ook op onze website terecht. Zij werden zo enthousiast van onze site dat ze besloten om ook vrienden van de Haagse Voetbalhistorie te worden en stortte hiermee een geweldig bedrag.

Klik hier om de nieuwe lijst van de Vrienden van de Haagse Voetbalhistorie te bekijken.

Wim en Henry hartelijk dank voor dit mooie gebaar en blijf doorgaan met het prachtige werk dat jullie verrichten.

Rob Pronk.