Op 1 mei aanstaande is het precies 100 jaar geleden dat de Haagse voetbalvereniging Cromvliet werd opgericht. Helaas ging deze ooit zo mooie voetbalclub in 2005 ter ziele door een gedwongen (en totaal mislukte) fusie met VIOS en LenS.

De oud-leden van Cromvliet weten nog heel goed dat er in hun kantine, aan de Anna Bijnslaan te Den Haag, die prachtige jubileumklok boven de nooduitgang hing. Waar die klok ooit na 2005 is gebleven wist niemand totdat wij van de week een berichtje kregen van Patrick Koning! Volgens Patrick had zijn vader, Bert Koning (een echte Cromvlieter en o.a. voormalig jeugdvoorzitter van Cromvliet) de klok in 2005 veilig gesteld.
Na het overlijden van Bert, zo’n twee jaar geleden, stond de Cromvlietklok bij Patrick thuis en hij vond het een prima idee om dit prachtige exemplaar aan ons Haagse Voetbalhistoriemuseum te schenken.
Op zaterdag 13 februari j.l. werd de prachtige Cromvliet-klok door Patrick Koning aan Rob Pronk overhandigd.

Hier zijn wij uiteraard enorm blij mee want hiermee blijft er toch weer een stukje Haagse voetbalhistorie bewaard. Bovendien is de klok een enorme aanwinst uiteraard voor ons privémuseum, dat hiermee alleen maar mooier en unieker gaat worden.

Patrick, enorm bedankt voor dit geweldige gebaar!

Rob Pronk