Theo Vuyk van Rijschool Fly-Over is al jaren nauw betrokken met onze website. Naast sponsoring hebben we samen ook diverse acties met prijsvragen ondernomen met o.a. als prijs een scooter- en zelfs een autorijopleiding. Rijschool Fly-Over was ook hoofdsponsor van onze twee fotoboeken en mede daardoor konden we de prijs van de boeken flink laten zakken.
Theo Vuijk in seizoen 1968-1969 aanvoerder van het eerste elftal van zijn ooit zo mooie “cluppie” Groen Wit’58

Tsja Theo Vuyk, wie uit de Haagse voetbalhistorie kent hem nou niet? De titel “Mister Groen Wit’58” mogen we hem wel geven al maakte hij als eerste elftalspeler ook wat uitstapjes naar een paar andere clubs. Theo debuteerde eind jaren zestig in het eerste elftal van Groen Wit’58 en bleef t/m 1993 in de hoofdmacht spelen. Bovendien is Theo ook nog even voorzitter van Groen-Wit’58 geweest en stond hij regelmatig zowel voor als achter de bar.

Privé runde Theo Vuyk een aantal horecazaken waarvan café Deja-Vu in Tarwekamp (achter Hsv VUC) wel de bekendste was. Hier kwamen heel veel Haagse voetballers na hun wedstrijd een biertje drinken. Journalisten waren hiervan op de hoogte en wipten toen ook langs om zo de uitslagen en het scoreverloop te kunnen noteren. Het café van Theo was immens populair want de redactie van de Haagsche Courant nodige hier aan het einde van het jaar veel bekende sporters uit die in een jaar iets hadden gepresteerd zoals o.a: Ria Stalman, Dé Stoop en Aad de Mos. Juist die tijd was misschien wel de mooiste en de gezelligste periode die Theo heeft meegemaakt. De ons-kent-ons periode in het Haagse voetbal.
Toch besloot Theo Vuyk ruim 35 jaar geleden de horeca vaarwel te zeggen om een rijschool te beginnen. Een gouden zet achteraf want inmiddels staat zijn Rijschool Fly-Over als een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande rijopleidingen in de regio Den Haag en Zoetermeer hoog aangeschreven. Bij Rijschool Fly-Over kan je terecht voor je auto-, motor-, scooter, aanhanger- en vrachtwagen rijbewijs.

Klik hier om voor meer informatie over Rijschool Fly-Over.

Theo Vuijk is een echt Haags voetbalicoon en ieder jaar presteert hij het weer om zelf met zijn Groen Wit’58 mee te doen aan ons Haagse Voetbalhistorie Toernooi. Ik heb ook zoveel respect voor Theo dat hij nog steeds zijn ziel en zaligheid in zijn Rijschool Fly-Over steekt. In de loop der jaren is er ook een vriendschap ontstaan tussen ons.

Theo, namens ons team van de Haagse Voetbalhistorie wederom enorm bedankt dat je ook in het jaar 2024 ons financieel ondersteunt. We moeten maar weer eens snel afspreken om hierop te gaan proosten.

Rob Pronk