Binnenkort mag ik vol trots alweer mijn vijfde boek over de voetbalhistorie in de Haagse regio presenteren. Gek om zelf te verkondigen maar persoonlijk vind ik deel 5 de mooiste die ik tot nu heb gemaakt. In een soort tijdmachine neem ik u weer kris kras mee door de Haagse voetbalhistorie met daarin verhalen over unieke mensen en unieke clubs! Regelmatig krijg ik wel te horen waar “die” er wel in staat en “die” weer niet. Die opmerking geldt dan ook voor een aantal voetbalverenigingen.

Mijn concept is heel simpel. Ik ben eerst altijd op zoek naar een goede kwaliteit foto (minimaal 1 MB), zodat deze kan worden afgedrukt in het boek. Naar de hand van die foto maak ik dan een leuk kort informatief verhaal.

Verder is de “Haagse Voetbalhistorie” zo immens groot dat het onmogelijk is om iedere icoon (met foto) te kunnen beschrijven. Ik zeg altijd maar zo; hoe meer boeken er worden verkocht, hoe meer delen ik mag maken van de uitgever. Hiermee kan ik dus ook steeds meer voetbaliconen “bespreken”.

Als mensen mij dus kunnen helpen aan oude voetbalfoto’s uit de Haagse regio dan zou ik ze graag dus even willen scannen. Daarna krijgt u ze dus uiteraard netjes terug.

Binnenkort gaan we dus de nieuwe titel en de cover van het boek bekend maken. Vijf boeken over de Haagse voetbalhistorie met unieke foto’s en leuke verhalen, deze serie moet toch iedere voetballiefhebber op de boekenplank hebben staan?

Rob Pronk
E-mail: haagse.voetbalhistorie@gmail.com