Het vijfde HVH toernooi zit er weer op en wat was het toch weer een geweldig voetbalfeest.
Na dagen van voorbereiding was iedereen van de organisatie er helemaal klaar voor, het Haagse voetbalhistorie toernooi kon op zaterdag 23 augustus dan eindelijk beginnen.

Rond 11 uur in de ochtend trok de lucht boven het sportcomplex van de HSV VUC geheel open en kwam de zon te voorschijn. Even over 12 uur kwamen de eerste spelers/ bezoekers al het terrein op lopen en meldde de eerste teams uit poule 1 en 2 zich bij de toernooi commissie.

Om 14.00 uur werd er in de eerste 2 poules afgetrapt en was het 5e HVH- toernooi officieel van start gegaan. Ondertussen kwam er steeds meer publiek het terrein van VUC oplopen en werd het al behoorlijk druk.
Op de vv NIVO na ( hadden zich een dag ervoor afgemeld) kwamen alle teams opdagen, wat ook wel uniek is te noemen.
Het was prachtig om te zien dat veel spelers elkaar na vele jaren weer begroeten. Op het hoogtepunt van de middag waren alle velden druk bezet en hiermee was het toernooi in volle gang. Voor het eerst ook in het vijfjarig bestaan scheen de zon volop en bleef het droog. Dit was inmiddels ook te merken aan de enorme toeloop van het aantal mensen want heel veel mensen hadden inmiddels het sportpark aan het Kleine Loo weten te vinden.

De uiteindelijke poule winnaars van het Haagse Voetbalhistorie Toernooi waren als volgt:
Poule 1: Archipel
Poule 2. sv Duinoord 2
Poule 3: SOA
Poule 4: sv Duinoord 1
Poule 5: Cromvliet
Poule 6: TONEGIDO 2
Poule 7: TEDO
Poule 8: OSC
Poule 9: Texas
Prestatiepoule: Hsv Kranenburg

Vanaf 20.00 uur begon de feestavond in een uitpuilende kantine met optredens van Henna Grunholz en dj Ronnie Mesters. Het werd één groot ouderwets gezellig feest.

Om 21.30 uur werden op het podium door Jeroen Smits de top 3 van het Haagse Voetbalhistorie Topscorerklassement 2013-2014 gehuldigd. De nr’s 1 Jan Paul Saeijs (HBS), 2. Jeffrey Beukenholdt (VELO) en 3 Michael Nolet (SEV) + Kamal Amheye (GSC-ESDO) ontvingen een Gouden schoen in verschillende maten

Hierna volgde gelijk de prijsuitreiking en de huldiging van alle poulewinnaars.

Na de prijsuitreiking kwam er via een filmpje op het grote scherm een moment van aandacht aan diverse clubmensen die ons in het afgelopen seizoen waren ontvallen. Op de muziek van You”ll never walk alone volgde er 4 minuten van respect.
Vervolgens ging de feestavond nog tot diep in de nacht door zonder ook maar één wanklank.

Het Haagse Voetbalhistorie toernooi 2014 is een onvergetelijke dag geworden.
Onze website wil hiervoor alle deelnemers, scheidsrechters, bezoekers, EHBO, DJ Ronnie, zanger Henna Grunholz, Jeroen Smits en sponsoren enorm bedanken.

Last but not least een woord van dank aan de Hsv VUC met al zijn vrijwilligers. Jullie hebben werkelijk een wereldprestatie neergezet om al die duizenden mensen het naar hun zin te maken en voorzien van een hapje en drankje.

Ons vijfde HVH-toernooi zullen wij niet snel vergeten. Nogmaals dank en tot volgend jaar!

Rob Pronk,
Namens team Haagse Voetbalhistorie