Gisteren (woensdag 25 april) bezoek gehad van Marco Vis zijn vader Hajo. Nu is Hajo Vis natuurlijk geen onbekende in de Haagse en Voorburgse voetbalwereld want we mogen hem best wel een TONEGIDO-Icoon noemen en ook in de scheidsrechterswereld heeft hij aardig zijn stempel gedrukt met diverse functies.
Zichtbaar genoot Hajo en Marco van hun bezoek en alle mooie verhalen over zijn geliefde club TONEGIDO passeerde de revue. Hajo had als verrassing voor ons museum ook nog schitterende attributen van TONEGIDO mee genomen zoals een prachtig bord van 60 jaar TONEGIDO, zijn speldjes en scheidsrechters badges, het oude scheidsrechters tenue van zijn inmiddels overleden vriend (en oud topscheidsrechter) Charles Corver en het geschreven clublied van TONEGIDO uit 1954(!).
Na afloop van het gezellige bezoek werden uiteraard nog de traditionele foto’s gemaakt.

Maar de dag was nog niet voorbij! ‘s-Avonds had ik met John Koole afgesproken om bij hem al zijn prachtige geleende plakboeken terug te brengen. Eenmaal bij John thuis werd ik verrast met een wel heel groot en uniek TONEGIDO archief van zijn schoonvader, zoals foto’s, speldjes, jubileumboeken en veel oude krantenartikelen.

Wat een prachtig gebaar van deze twee TONEGIDO iconen zeg die vinden dat het archief van hun club bij ons in vertrouwde handen is. Dank je wel namens ons gehele team. Het museum is weer een verrijking rijker.