Bijna iedere dag maak ik wel iets moois mee met “die Haagse Voetbalhistorie”. Wat mij nu weer overkwam….
Vorige week zaterdag ging ik lopend naar Sportpark Houtrust om een wedstrijdje van het eerste elftal van Duindorp SV te bekijken. Nou moet ik zeggen, van dat kijken daar komt dan altijd erg weinig van want je komt dan in de kantine zoveel bekende tegen dat je geen kans krijgt om te gaan kijken.

Anyway, omdat op die dag “De Ooievaarsrun” werd gehouden en ik in de verte de toeterende vrachtwagens al hoorde aankomen besloot ik nog even snel de Westduinweg over te steken om daar verder te gaan lopen. Halverwege de Westduinweg wordt er op de ramen getikt door een man die ik helemaal niet kon. Of ik even binnen wilde komen. Toen eenmaal de deur open ging stelde hij meteen met een Schevenings accent de vraag; “Jij bent toch van die voetbalhistorie”? Ja klopt, antwoorde ik. “Kom dan ff binnen want ik heb wat moois voor je”. Heel even dan meneer want ik ga naar voetballen toe was vervolgens mijn reactie. De vriendelijke man stelde zich vervolgens voor; “Mijn naam is Cor Guyt en ben jarenlang lid geweest van sv De Jagers en heb daarvan nog heel veel bewaard”. Eenmaal binnen kwamen plakboeken, foto’s, vaantjes enz. enz. van sv De Jagers tevoorschijn.

Een week later ben ik bij Cor de spullen gaan ophalen. Ik kreeg een grote Jumbo boodschappentas mee, waarin ook nog een fotoalbum van Holland Sport in zat. Holland Sport was namelijk zijn tweede liefde en het was mooi om te zien dat hij nog steeds kwaad was op die fusie met ADO. Die wethouder Pieter Vink heeft met ons een vies spelletje gespeeld Rob. Het leek wel of ik m’n vader hoorde praten……

Rob Pronk