Het Westland heeft al jaren een topscorerslijst, Rotterdam, Leiden en de Bollenstreek ook, maar voetbalstad Den Haag niet. Ik heb dit altijd echt onbegrijpelijk gevonden.
Als oud-spits vond ik vroeger zo’n topscorerslijst geweldig want het eerste waar ik op maandagmiddag in de Haagse Courant en Het Binnenhof naar keek was wat mijn concurrenten hadden gedaan.

Twee jaar geleden ben ik maar begonnen met het terughalen van deze topscorerslijst en het concept wat ik hiervoor had bedacht was heel simpel!
Via social media, whatsapp, sms en de mail twee personen per club zoeken die mij de doelpuntenmakers doorgaven. Je moet er even moeite voor doen maar het is dus gelukt. De Top 3 van de eindranglijst werd dan uiteindelijk voor een bomvolle kantine van VUC gehuldigd tijdens de feestavond van ons Haagse Voetbalhistorietoernooi.

Voor het seizoen 2015-2016 heb ik zojuist besloten om te stoppen met deze topscorerslijst. De reden voor dit besluit houd ik maar voor me, heb geen zin om daar nog aandacht aan te geven.
Bij deze wil ik dan iedereen, die de afgelopen jaren hebben meegeholpen met het doorgeven van “hun” doelpuntenmakers,
enorm bedanken voor hun medewerking.

Rob Pronk