De Rijswijkse clubs zijn ruim vertegenwoordigd op het Haagse Voetbalhistorietoernooi. Op zaterdag 19 augustus a.s. organiseert de website Haagsevoetbalhistorie.nl voor de achtste achtereenvolgende keer ‘Het Haagse Voetbalhistorietoernooi’.

Het unieke van dit toernooi is dat er alleen maar teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio aan dit evenement mogen meedoen. Met andere woorden, één keer per jaar komen al die opgeheven / gefuseerde voetbalclubs weer tot leven en komen al die bekende- en minder bekende nostalgische voetballers weer bij elkaar om met z’n allen die mooie voetbaltijden van weleer her te beleven. Kortom, het is jaarlijks  één grote en gezellige voetbalreünie.

De Rijswijkse clubs zijn ruim vertegenwoordigd op het Haagse Voetbalhistorietoernooi

Oranje Blauw
JuVentaS
Haaglandia (nieuw dus en zelfs met 2 teams!)
Dynamo’67
De Adelaars
De Flamingo’s
TEDO

Het blijft een grote wens van organisator Rob Pronk dat er ooit  een team van oud RVC-spelers meedoen aan het toernooi. Het blijft vreemd dat de (ooit) twee grootste clubs die Rijswijk heeft gekend (RVC en RVV Rijswijk) ontbreken op het HVH toernooi. De RVV Rijswijk heeft een keer meegedaan. Dus een oproep voor deze clubs (en natuurlijk ook andere opgeheven Rijswijkse clubs) om mee te doen, dat zou toch fantastisch zijn aldus initiatiefnemer van dit toernooi.

Het toernooi start om 12.00 uur op het terrein van de HSV VUC aan Het Kleine Loo te Den Haag, waarbij er 7 tegen 7 op een half speelveld zal worden gespeeld en gezelligheid de boventoon viert. De poules bestaan uit 5 teams.

Na afloop van het toernooi volgt er nog een gezellige feestavond met diverse zangers, zangeressen en een dj. Inschrijving teams en toegang terrein / feestavond is gratis.
Meer informatie is te vinden via www.haagsevoetbalhistorie.nl

Tekst: René Marquard
Bron: Rijswijks Dagblad