Uiteraard was onze website op vrijdag 24 juli j.l. ook bij de boekpresentatie ‘Herinneringen aan het Zuiderparkstadion’, gepresenteerd in het ADO Den Haag Museum.

Het boek ‘Herinneringen aan het Zuiderparkstadion – verhalen over een 88-jarig roemrucht tijdperk’ beschrijft de geschiedenis van het stadion, dat van 1925 tot 2013 werd gebruikt door A.D.O. / FC Den Haag / ADO Den Haag. De historie van het stadion wordt beschreven aan de hand van herinneringen en foto’s van supporters, oud-spelers, -trainers en anderen die een band hebben met ‘het Zuiderpark’. Het is een 232 pagina’s tellend eerbetoon geworden aan een unieke Haagse locatie.

20150724_212406

Ruim anderhalf jaar is de redactie – bestaande uit een groep supporters – bezig geweest met het verzamelen van de verhalen en foto’s. In het huidige stadion van ADO Den Haag werd een eerste exemplaar overhandigt aan Lex Schoenmaker en George van Rosmalen. Twee Haagse vedetten van weleer.

Het boek (€12,88) heeft geen winstoogmerk: de opbrengst komt ten goede aan een blijvende herinnering aan het stadion in het Zuiderpark en de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Het boek wordt op de Open Dag van ADO Den Haag op 1 augustus a.s. aan het publiek gepresenteerd en verkocht. Verkoop via andere kanalen vindt plaats vanaf 2 augustus.