In 2010 zijn we begonnen met ‘Het Haagse Voetbalhistorietoernooi’, een toernooi speciaal bedoeld voor teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio. Dit allemaal met de bedoeling om al die oud-leden en voetballers weer bij elkaar te halen middels een voetbaltoernooitje met aansluitend een grote feestavond. Met andere woorden, één grote reunie waarin we met z’n allen teruggaan naar die gezellige voetbaltijden van weleer.

We kunnen wel zeggen dat die missie is geslaagd want begonnen we in 2010 nog met 12 deelnemende teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen, in 2016 was dit uitgegroeid tot maar liefst 60 teams.

Het Haagse Voetbalhistorietoernooi is een traditie geworden in de Haagse regio en een uniek voetbalevenement, wat nergens anders in Nederland is terug te vinden. Het is ieder jaar weer genieten voor mij als ik zie hoe oud-voetballers (mede- of tegenstanders van weleer) elkaar na jaren weer ontmoeten en onder het genot van een hapje en drankje weer over die mooie voetbaltijden van vroeger kunnen praten. Iedereen kent iedereen in ons mooie voetbalwereldje in onze Haagse regio.

Helaas worden we allemaal ouder, ook de voetballers van de clubs die al jaren niet meer bestaan. Steeds meer teams hebben, logischerwijs, steeds meer moeite op ieder jaar een compleet team (7 tegen 7 op een half speelveld) bij elkaar te krijgen.

Zoals gezegd, het Haagse Voetbalhistorietoernooi is uniek en eigenlijk mijn ‘kindje’. Ik wil echter niet dat dit toernooi als een nachtkaars uitgaat. Daar is het te bijzonder voor, daarom deze moeilijke beslissing.

In 2019 vieren we ons 10-jarig jubileum van Het Haagse Voetbalhistorietoernooi en dat is een mooi moment om er daarna mee te stoppen. Stoppen op je hoogtepunt blijf voor mij het mooiste wat er is en dat moet dus bij de 10e editie worden. Nog één keer wil ik op dit eindtoernooi alle teams van de afgelopen 10 jaar bij elkaar zien en het record van 60 deelnemende teams hiermee verbeteren!

Nog twee keer dus het Haagse Voetbalhistorietoernooi. Op zaterdag 25 augustus staat dus de 9e editie op het complex van Hsv VUC op het programma. Vanaf 12.00 uur komt dan zo’n beetje de hele Haagse voetbalwereld weer gezellig bij elkaar. Bent u nog nooit op ons toernooi geweest? Kom dan gezellig even langs want deze oude voetbalsfeer wilt u niet missen!

Met vriendelijke groet,

Rob Pronk