We hebben weer een enerverende week achter de rug! Week 10 stond vooral in het teken van ons Haagse voetbalhistorie fotoboek, waar we nog steeds druk mee bezig zijn. Het selecteren van de juiste (en mooiste) foto’s en het scannen daarvan vergt een hoop tijd. Geeft ook niet want wij willen uiteraard met een pracht van een fotoboek uitkomen! Echt een uniek exemplaar die (hopelijk) veel Haagse voetballiefhebbers in huis willen hebben. Wij willen dan ook foto’s van zoveel mogelijk voetbalverenigingen uit de Haagse voetbalhistorie in het boek hebben.
Deze foto heeft de selectie foto’s voor ons nieuwe boek niet gehaald……

Wat hierbij opvalt is dat we steeds meer hulp krijgen van buitenaf. Clubs schenken ons veel foto’s uit hun archief en veel voetballers helpen ons aan foto’s uit hun periode. Zo hebben wij bijvoorbeeld afgelopen week oude foto’s van CWP bij Frans Storm opgehaald en kwam Frank Dobbe met het bericht dat hij wel twintig plakboeken vol heeft met krantenknipsels en foto’s van zijn voetbal- en trainerscarrière. Ook hier zaten weer enkele unieke exemplaren tussen dus dat betekende dat er in de selectie foto’s weer geschoven moest worden.

Zoals gezegd, veel mensen dragen hun steentje bij, zo ook de mannen van Vintagecorizing. Wij gaan u alvast verklappen dat in ons boek unieke foto’s uit begin 1900 van HVV, HBS en Quick komen te staan. Deze foto’s zijn ingekleurd door Vintagecorizing waardoor u dadelijk echt prachtige exemplaren voetbalfoto’s krijgt te zien!

Inmiddels hebben wij nu ook een aantal offertes binnen gekregen van de drukkerij met de kosten van het boek. Was wel even schrikken toen we een aantal prijzen onder ogen kregen dus wij gaan de komende week de juiste beslissing hierover nemen. Vervolgens gaan we dan op zoek naar sponsoren die ons hiermee willen helpen, oftewel hun financiële steentje aan dit boek willen bijdragen. Nogmaals, het fotoboek wordt een uniek exemplaar en ook een collectorsitem. We gooien er eenmaal een bestelling uit en daarna niet meer. Het boek is ook alleen via onze Stichting te koop en komt dus niet in de boekenwinkel te liggen!

Nog overig nieuws van de afgelopen week. Kees Dieke schonk ons Haagse voetbalmuseum hele oude voetbalschoenen, die hij nog thuis had leggen. Verder kwamen ook de canvasschilderijen binnen waarvan er weer acht van waren besteld.

We sloten de week af met het trieste bericht dat Haags voetbalicoon Melbi Raboen was overleden.

Team Haagse Voetbalhistorie