Om onze vaste bezoekers een kijkje te geven over het reilen en zeilen van ons “project Haagse Voetbalhistorie” proberen we iedere week met een weekoverzicht te komen. Misschien vinden jullie het wel leuk om zo dan een beetje op de hoogte te blijven. Bij deze dus een overzicht van week 9:

Maandag 28 februari:
Momenteel zijn wij erg druk bezig met ons fotoboek. Vooral het selecteren van de mooiste foto’s en het scannen daarvan vergt veel tijd. We willen van zoveel mogelijk clubs uit de Haagse regio (bestaande- en niet meer bestaande) een foto in het boek hebben. Geweldig om dan te constateren dat veel mensen mee helpen met het aanleveren van foto’s van hun oude cluppie.
Zo ook Lucien Dufais, oud speler van het eerste elftal van Hsv Westerkwartier. Lucien reageerde op onze oproep dat we nog op zoek waren naar een foto van Westerkwartier. Op deze maandag heb ik de elftalfoto uit seizoen 1966-1967 opgehaald en ik kan u verzekeren, het is een prachtfoto die zeker in ons boek komt.

Dinsdag 1 maart:
Het stond al lang in de planning maar door corona kwam het er maar niet van. Vandaag dus eindelijk wel! Samen met Rob van der Vegt gingen we op visite bij de Haagse voetballegende Eddy Moreels. Ruim twee uur lang hebben we prachtige verhalen uit zijn voetbalverleden aangehoord. Verder hebben we Eddy uiteraard geïnterviewd en een aantal foto’s van hem gemaakt.

Woensdag 2 maart:
Vandaag hadden we, in ons Haagse Voetbalhistoriemuseum, een interview met Joop van Toor. Ook van Joop weer prachtige verhalen gehoord over zijn voetbal- en trainers-verleden. Dit interview komt overigens in weekblad “De Scheveninger”. Dat doen we er nog even bij.

Donderdag 3 maart:
Intussen hebben zich al twee potentiele sponsors voor het boek zich bij ons aangemeld. We wachten nog even op de factuur van de drukkerij om dan de werkelijke prijs van ons boek te kunnen bepalen. Maar het begin is er! Later meer over deze geweldige mensen die hun financiële steentje aan ons boek willen bijdragen.

De rest van de week hebben we vooral veel foto’s gescand en “de zekerheidjes” alvast in het digitale boek geplaatst. De jongens van Vintage Colorizing ondersteunen ons hiermee op het gebied van de juist scherpte en kleur van de foto’s.

Zondag 6 maart:
Wij hadden aan onze cartoonist Koos Vellekoop gevraagd of hij van ons drieën (Wesley, Marcel en Rob) een cartoontekening wilde maken die we dan bij het voorwoord gaan plaatsen. Vandaag presenteerde Koos zijn cartoontekening aan ons en bij het zien hebben we werkelijk in een deuk gelegen. Nieuwsgierig naar de tekening? Die geven wij pas bloot in ons boek!

Dit was ons eerste week overzicht. Dus nogmaals, als jullie dit leuk vinden om hiermee een beetje op de hoogte te blijven gaan we dit wekelijks invoeren.

Team Haagse Voetbalhistorie