Omdat wij van de website www.haagsevoetbalhistorie.nl vinden dat al die nostalgische voetbalclubs uit de Haagse regio nooit vergeten mogen worden bestond ruim acht jaar geleden het idee om te proberen om zoveel mogelijk voetballers (en leden) van al die opgeheven clubs eenmaal per jaar weer gezellig bij elkaar te laten komen middels een klein toernooitje en feestavond.

Dit kleine ‘toernooitje’, waaraan dus alleen maar teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen aan mee mogen doen, is inmiddels traditie geworden en uitgegroeid tot één van de grootste voetbalreünies van Nederland.

De honger naar ons gezellige voetbalverleden leeft enorm want (helaas) komen deze tijden nooit meer terug. Niet alleen oud-voetballers ontmoeten elkaar op deze bijzondere dag maar ook oud-trainers-, leden-, bestuursleden- en supporters van al die clubs die niet meer bestaan.

Zaterdag 19 augustus a.s. is het vanaf 12.00 uur weer zover! Ons Haagse Voetbalhistorietoernooi op het complex van de Hsv VUC aan Het Kleine Loo te Den Haag. Voor de achtste editie van het toernooi hebben maar liefst 54 teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen zich ingeschreven.

Eén keer per jaar dus komt het hele voetbalwereldje van de Haagse regio gezellig bij elkaar om, onder genot van een hapje en drankje, hun oude voetbalmaten weer te ontmoeten en te genieten van die mooie voetbaltijden van weleer.

Mensen geef dit door aan familie en vrienden, vooral aan de oudere mensen die geen internet hebben want wie wil deze mooie voetbaldag nou missen?

De entree en feestavond is overigens gratis!

Ik hoop weer vele mensen uit ons mooie voetbalverleden te ontmoeten en dat iedereen het weer enorm naar zijn zin zal krijgen.

Rob Pronk
Haagse Voetbalhistorie