Ons doel om één keer per jaar al die niet meer bestaande voetbalverenigingen met hun spelers en leden bij elkaar te laten om te kunnen genieten van al die mooie voetbaltijden van weleer is weer gelukt. Onder ideale weersomstandigheden traden in totaal 52 teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio weer ten strijde, sommige zelfs weer in hun traditionele clubtenue. Na het voetballen volgde uiteraard de bewuste derde helft waarin, onder genot van een hapje en drankje, vele anekdotes uit ons mooie voetbalverleden volgde. Hoe later het werd hoe mooier de verhalen naar voren kwamen.

De nostalgische wedstrijd tussen TONEGIDO tegen Haaglandia SW (op een heel speelveld dus) eindigde in een 3-1 overwinning voor de Voorburgers door doelpunten van Michael Wessels, Mark Moen en Mo Boualyoune. Erkan Sensoy scoorde in de eerste elftal voor Haaglandia nog wel de gelijkmaker.
TONEGIDO won hiermee de Haagse Voetbalhistorie Wisselbeker.

De feestavond met optredens van Henna Grunholz, Duo Woman en Dj Ronnie was ook weer ouderwets gezellig. Om 02.00 uur ging het licht aan en kon iedereen zeer tevreden naar huis. Daarom dan ook alle teams, scheidsrechters, vele aanwezige, sponsoren, fotografen en vooral al die fantastische vrijwilligers van VUC enorm bedankt voor een geweldige dag. Het Haagse Voetbalhistorietoernooi was wederom een succes en super gezellig.

Onze fotografen Rolf en Joost hebben ruim tweeduizend foto’s geschoten. Houd onze speciale fotosite de komende weken dus in de gaten want hierop zijn weer vele foto’s van deze mooie dag te bewonderen en gratis af te halen.

Tot volgend jaar!

Wesley Sturrus & Rob Pronk