Op zaterdag 13 augustus 2016 hield onze website voor de zevende keer ‘Het Haagse Voetbalhistorietoernooi’, wederom op het complex van de Hsv VUC. Zoals iedereen inmiddels wel weet is dit toernooi bestemd voor teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio met de bedoeling om één keer per jaar weer even bij elkaar te komen met een partijtje voetbal en een gezellige feestavond. Met andere woorden, een grote gezellige reünie.

Nadat er in 2015 een record aantal van 60 teams meededen aan dit toernooi, leek het er in eerste instantie op dat we dit record zouden gaan verbeteren. Helaas kregen we in de laatste twee weken voor aanvang van het toernooi maar liefst 14 afmeldingen binnen waardoor wij als organisatie alsmaar in de knoei kwamen met de gemaakte poul-indelingen en het wedstrijdschema.
Omdat vorig jaar het toernooi precies samen viel met de eerste bekerwedstrijden van de standaardteams hadden we bijna geen scheidsrechters op ons toernooi. Ook het team van de Haagse trainers moesten toen afzeggen. Dit wilde we dit jaar voorkomen, daarom hadden we gekozen om ons HVH-toernooi ditmaal een week voor het eerste bekerprogramma te houden. Deze datum viel echter nog wel in de zomer(kinder)vakantie waardoor vele deelnemers nog met vakantie waren.

IMG_4948

Om 12.00 uur startte we het toernooi met in totaal 29 teams en de tweede sessie startte om 16.00 uur met 19 teams. Nadat in voorgaande jaren al diversen teams hun oude voetbaltenue precies hadden laten namaken zagen we ook dit jaar weer teams (Spoorwijk, sv De Jagers en ESDO) in geheel nieuw (oud)clubkostuum aantreden. Een geweldig gezicht dus als je bijvoorbeeld naar TEDO tegen ESDO of Spoorwijk tegen Cromvliet kijkt. Oude tijden herleefden dus op het terrein van VUC!

Wie er poule-winnaars zijn geworden dat heb ik nog niet meegekregen. Dit is ook niet zo belangrijk op ons toernooi want iedereen weet dat het gewoon pure gezelligheid is om weer even met je oude voetbalmaten 7 tegen 7 te spelen op een half speelveldje. Sommige spelers hadden al vele jaren geen bal meer aangeraakt dus die deden het voorzichtig aan.
In de prestatie-poule wist TONEGIDO voor de derde maal de Haagse Voetbalhistoriebeker te veroveren.

IMG_4952

Door o.a. minder teams was het dit jaar ietsje minder druk dan in 2015. Vorig jaar was het ook eigenlijk extreem druk waardoor je bijna niet uit de voeten kon in en buiten de kantine. Dit jaar had je meer ruimte en was de sfeer hierdoor ook gemoedelijker. Het uurtje pauze (van 15.00 t/m 16.00 uur) tussen blok 1 en 2 pakte ook goed uit.

Als organisator ook weer hele mooie momenten meegemaakt. Zo deed bij Cromvliet o.a. Imre Keki mee. Imre speelde in de jaren tachtig in het eerste elftal van Cromvliet en kwam voor dit toernooi speciaal over uit Hongarije. Ook de oud-bekende voetballer en trainer Jan Mak kwam speciaal over uit Zweden, waar hij al jaren woont. Het was ook mooi om te zien dat diverse oudgediende uit de Haagse voetbalhistorie, zoals Gerard Zadelhoff, Nico Goedhart, Bram Poons, Joop Jochems en vele andere genoten van deze dag.

En dan de prachtige cadeaus die ik heb gekregen voor mijn verzameling Haagse voetbalhistorie, zoals bijvoorbeeld een compleet tenue van ADO (rood-groen), SV’35- en VVP-shirtje en het prachtige uitshirt van HVV. Maar ook kreeg ik vele oude foto’s, vaantjes, boeken, de oude Kranenburg vlag enz enz. Iedereen onwijs bedankt voor!

IMG_4965

De feestavond pakte ook goed uit. De temperatuur was perfect en de hele dag bleef het droog dus ook buiten op het terras was het gezellig druk. Henna Grünholz, DJ Ronnie en Duo Woman maakten er weer een geweldige feestavond van en tussendoor konden we in de volle kantine op diversen schermen de geweldige 1-2 overwinning van ADO Den Haag op Vitesse zien.
Om 02.30 uur zat het Haagse Voetbalhistorietoernooi 2016 er op en kunnen we terugkijken op een geweldige en geslaagde dag.

Een feest is nooit een feest als jullie er niet waren geweest, daarom wil ik alle deelnemende teams van de niet meer bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio, al hun oud-leden, de scheidsrechters, de sponsoren, zanger Henna Grünholz, DJ Ronnie, Duo Woman, de fotografen maar vooral alle vrijwilligers van VUC bedanken voor een fantastische dag.
De bedoeling om 1 keer per jaar terug te gaan naar onze mooie oude voetbaltijd is weer meer dan gelukt.

Hopelijk allemaal tot volgend jaar!

Rob Pronk
Team Haagse Voetbalhistorie