Na twee jaar en twee maanden wachten kon ons Haagse Voetbalhistorie Toernooi op zaterdag 28 augustus j.l. dan eindelijk weer doorgang vinden. Helaas door de coronamaatregelen nog niet zoals u van ons gewend bent want we moesten toch nog wel een aantal aanpassingen doen. Zo was er bijvoorbeeld geen feestavond en hebben we daardoor onze artiesten af moeten zeggen. De kantine was alleen voor het bestellen en nuttigen van eten geopend en alle andere (drank) verkoop vond buiten op het sportcomplex van Hsv VUC plaats.

Ondanks deze maatregelen werd het toch weer een geweldige dag want wat hadden wij dit met z’n allen gemist. Wat was het goed om vele van jullie weer te zien. De één in een (gelukkig) nog gezonde toestand, andere die toch wel lopen te sukkelen met hun gezondheid. Lief en leed werd dan ook met elkaar gedeeld en voor heel even waren we weer één grote familie.

Wat was het goed om bijvoorbeeld na lange tijd Loek Houwaart weer eens te zien. En Roel Zandbergen sr, Jacob Brik, Rene Vreeswijk, Gerard Durand en vele andere coryfeeën uit de Haagse voetbalhistorie. Goed ook om al die niet meer bestaande voetbalverenigingen weer in actie te zien. Goed, het voetballen gaat steeds minder, de conditie was bij de meesten ver te zoeken maar wat deed dat er toe. Belangrijkste was (en is) om je oude teammaten weer te zien en alle anekdotes weer met elkaar door te nemen onder het genot van een hapje en een drankje. Haagse voetbalhumor op het hoogste niveau!

Eén dag per jaar komen al die ooit zo mooie Haagse volksclubs weer tot leven. Eén dag per jaar maken we weer die gezellige Haagse voetbaltijden weer mee die we allemaal zo missen. Ik wil alle teams, alle bezoekers, de (wel) aanwezige scheidsrechters, de gehele organisatie en alle vrijwilligers van Hsv VUC bedanken voor deze onvergetelijke dag. Ik hoop jullie volgend jaar weer te ontmoeten.

Rob Pronk
Team Haagse Voetbalhistorie