Voor vele “buitenstaanders” is het misschien wel een beetje stil rondom onze website maar de schijn bedriegt. Bij deze dus van mijn kant een kleine update, zeg maar een verkorte nieuwsbrief, waar ik de laatste maanden mee bezig ben geweest.

Toen vanaf donderdag 12 maart 2020 door het coronavirus alle activiteiten bij alle voetbalverenigingen met onmiddellijke ingang werden gestopt schepte dat voor mij meer ruimte om het vele achterstallige werk, wat betreft de historie van vele clubs, enigszins weg te werken. Daarbij heb ik wel de prioriteit gesteld bij de historie van voetbalverenigingen uit de Haagse regio die (al lang) niet meer bestaan. Juist van die clubs wil ik graag de historie (en foto’s) zo mooi en compleet mogelijk op de website hebben staan.

Het coronavirus bleek voor mij ook z’n positieve kanten te hebben. Blijkbaar verveelden vele Haagse voetballiefhebbers zich enorm en zijn zodoende de zolder of kelder ingedoken en werden de plakboeken over hun voetbalverleden weer uit het stof gehaald. Veel van die boeken werden aan mij in bruikleen gegeven zodat ik foto’s heb mogen scannen en nieuwe historie van bepaalde clubs heb kunnen achterhalen.

Ondertussen ben ik al ruim anderhalf jaar bezig met mijn eigen voetbalmuseum. Hiermee heb ik vooral de laatste maanden ook aardig gang mee kunnen maken.

Verder was ik al begonnen met de voorbereidingen van alweer mijn zevende boekje over de Haagse voetbalhistorie. Een aantal interviews met weer een selectief gezelschap uit de Haagse voetbalhistorie had ik al gedaan totdat het coronavirus ook hierbij roet in het eten gooide. Maandenlang dus geen interviews kunnen doen maar de afgelopen maand ook hiermee een aardige inhaalrace mee volbracht. Het is echter wel allemaal wennen tijdens die interviews met die 1,5 meter afstand regeling. Er staan nog een aantal interviews voor het boek in de planning maar wat heb ik alweer bijzondere en leuke mensen mogen ontmoeten bij die interviews. Volgens mij gaat het dus weer een heel leuk boek worden dat eind november van dit jaar gepresenteerd gaat worden.

Waar ik zeer vereerd mee ben is dat Rob van der Vegt en Gilbert Kolenel een soort “Vrienden van Haagse Voetbalhistorie” in het leven hebben geroepen, waarbij vele bekenden uit de Haagse voetbalhistorie op hebben gereageerd en een kleine financiële steun voor de site hebben gegeven. Ik wil jullie hiervoor nogmaals hartelijk bedanken.

De afgelopen heeft Wesley Sturrus en Steffen Grijspaardt op de homepage de “header” opgepimt en hierin zien we nu zeven prachtige historische foto’s. De bedoeling is dat we om de zoveel tijd hierin “nieuwe” historische foto’s gaan plaatsen.

Tijdens de coronaperiode mochten wij in ieder geval niet klagen over de bezoekersaantallen van de website met vooral op zondag enorme uitschieters als we weer een nieuwe “De 15 vragen aan” op de site hadden geplaatst. Leuk dus om te constateren dat dit item geliefd is bij onze bezoekers maar ook bij de oud voetballers, die hieraan graag hun medewerking aan verlenen.

U merkt het dus wel, we vervelen ons niet. Bovendien zijn we nog steeds altijd op zoek naar historie, oude foto’s, voetbalkrantjes, vaantjes, shirtjes e.d. van (niet meer) bestaande voetbalverenigingen uit de Haagse regio. Gooi aub niets weg maar denk aan ons.

Namens website Haagse Voetbalhistorie

Rob Pronk.