Het jaar 2017 was een heel bijzonder jaar, vooral vanwege het feit dat De Haagse Voetbalhistorie in december het 10-jarig bestaan mocht gaan vieren. Ook in dit jaar heeft het team we weer vele bijzondere mensen ontmoet. Mensen die veel hebben betekend voor de voetbalhistorie in de Haagse regio. Zo is er in januari contact geweest met Jacob Brik, oud-voetballer van ESDO. Hij is ook vooral bekend om zijn recordaantal opeenvolgende jaren (17) hoofdtrainerschap van SVPTT. Haags voetbalicoon Brik had vele foto’s en informatie uit zijn mooie voetballeven en werd hiermee de eerste die in aanmerking kwam voor boek 4 over de Haagse Voetbalhistorie.

Heel bijzonder was ook de kennismaking met Joop Quinten uit Goes (Zeeland). Joop stuurde een e-mail waarin hij zijn wens uitte dat hij na meer dan 40 jaar nog een keer het Hvv Laakkwartier zou willen terugzien. Met de volledige medewerking van Hvv Laakkwartier kreeg Joop op woensdag 25 januari door o.a. Bram Poons, Koos Spaargaren en Roel Zandbergen een warm onthaal en beleefde hij de dag van zijn leven.
Ondertussen kwamen weer de nodige nostalgische foto’s uit de Haagse voetbalhistorie binnen, zij het via de e-mail of het persoonlijk brengen plakboeken en fotoalbums. Een grote hoeveelheid foto’s kreeg het team o.a. van Duindorp SV, GDA, GONA, Scheveningen, Te Werve en VDS.

In de maand maart is zelfs het hele archief van de voetbalvereniging ADS aan Rob Pronk toevertrouwd met het verzoek om het een mooi plekje te geven. Een enorme waardering dat de club, die in 2016 is opgeheven, zijn grote archief bij de Haagse Voetbalhistorie onderbrengt en niet bij het Gemeente Archief.

Op 18 februari werd er weer een nieuwe mijlpaal bereikt met de YouTube HVHTV-filmkanaal. De film met de mooiste zaalvoetbaldoelpunten van Edwin Grunholz passeerde de 10.000 views.
In de maanden april en mei was het team van de Haagse Voetbalhistorie aanwezig bij een aantal kampioenskandidaten om de uiteindelijke kampioensfoto te maken. Bij het eerste elftal van Duindorp SV is er zelfs een hele fotoreportage gemaakt rondom de kampioenswedstrijd.

In de maand mei bracht Rob Pronk, samen met Rob van der Vegt, weer een bezoekje aan de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Deze keer hebben ze alle eindstanden van de standaardteams in de Haagse Voetbal Bond (HVB) uitgezocht. Een ‘hell of a job’, en het was de beiden Rob’s uiteindelijk weer gelukt.

Dat de Haagse Voetbalhistorie steeds meer respect van nog bestaande voetbalverenigingen krijgt, blijkt wel in de maanden juni en juli, als het team zowel bij VCS als bij Quick toegang kreeg tot hun archiefkamer, en vandaar uit veel historie en foto’s mocht opslaan. Quick gaf zelfs vele (zeer) oude gescande foto’s op een ‘stickie’ mee.

Het jaarlijkse Haagse Voetbalhistorie Toernooi werd dit jaar op zaterdag 19 augustus bij de Hsv VUC gehouden. Omdat de KNVB had besloten om met de competitie pas halverwege september te beginnen, konden vele voetballers en trainers ditmaal wel aanwezig zijn op deze voetbalhappening. Het werd wederom een succes waarbij vele voetballiefhebbers konden bijpraten over die mooie voetbaltijden van weleer.

Na het Haagse Voetbalhistorie toernooi begon Rob Pronk met het schrijven van alweer het vierde boek over de voetbalhistorie in de Haagse regio. Vele bijzondere foto’s werden weer geselecteerd en leuke korte verhalen bijgeschreven.
De Haagse Voetbalhistorie had niet meer verwacht dat er ooit nog foto’s van de in 2004 opgeheven voetbalvereniging G.D.C.P.H. (Grupo Desportivo Casa Portuguesa Haja) op de website zouden verschijnen. Tot dat Rob Pronk oud-speler Carlos Oliveira ontmoette, die dus hele vele foto’s beschikbaar stelde.

Op initiatief van Rob van der Vegt werd eind oktober “Vrienden van Haagse Voetbalhistorie” opgericht. Door 10 euro over te maken, werd men op de site genoteerd als “Vriend van Haagse Voetbalhistorie”. Zo kon men de website een beetje financieel ondersteunen.
Op woensdag 8 november mocht de Haagse Voetbalhistorie op Facebook het 5.000ste ‘like’ begroeten.

Op vrijdag 10 november werd de cover van boek 4 ‘Van Harry en Melbi tot Humphrey en Sjaak’ bekend, en de presentatie van het boek zou op donderdag 14 december gepresenteerd gaan worden.

De maand december werd een absolute feestmaand voor de website de Haagse voetbalhistorie: met het 10-jarig bestaan van de site en het uitkomen van het vierde boek. Op maandag 4 december stond hierover al een groot artikel in de AD/HC.
Op woensdag 13 december was het dus precies 10 jaar geleden dat de website de Haagse Voetbalhistorie online ging. Wesley Sturrus heeft daarover een mooi overzicht-filmpje gemaakt.
Omroep West schonk ook aandacht aan dit heugelijke feit: op het HVV-complex zijn er tv-opnames gemaakt en is er een interview gehouden.

Op donderdag 14 december volgde dan de presentatie van alweer het vierde boek van Rob Pronk over de voetbalhistorie in de Haagse regio. Om 17.30 uur vond bij Boekhandel Van Stockum aan het Spui te Den Haag de boekpresentatie plaats. Hierbij werden de eerste exemplaren van “Van Harry en Melbi tot Humphrey en Sjaak” overhandigd aan Jan Teske (oud Holland Sport-icoon) en Henk Groen (bijna 40 jaar shirtsponsor van SV’35 en later SVC’08).
‘s-Avonds om 20.00 uur vond er nogmaals een boekpresentatie plaats, ditmaal in de kantine van Hsv VUC. Hier werd tevens stilgestaan bij het 10-jarig bestaan van de website.

Op donderdag 28 december ging de nieuwe website online. Steffen Grijspaardt van Webdesign & Drukwerk, gelegen aan de Zuiderparklaan 204 te Den Haag maakte een responsieve website. Simpel uitgelegd betekent dit dat een website zich aanpast aan het scherm waarmee de bezoeker de site bekijkt. Of dit nu met een desktop of laptop monitor is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, waarvan de layout zich aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat de verscheidenheid aan beeldschermresoluties alsmaar toe neemt, is deze wijziging een belangrijk punt in de ontwikkeling van de Haagse Voetbalhistorie website.

Met het toenemende aantal smartphones en tablets is het een must om voor een responsieve website te kiezen. Daardoor kan iedereen optimaal genieten van de Haagse voetbalhistorie. Bovendien hoopt het team om met deze aanpassing nog meer bezoekers te kunnen aantrekken.
Daarnaast werd ook de layout van de homepage enigszins aangepast om alles nog overzichtelijker te maken. Kortom, de Haagse Voetbalhistorie website wordt steeds professioneler en kan weer vele jaren vooruit.