Geachte heer Rob Pronk,
Met veel interesse het stukje in “De Scheveninger” gelezen over het stadion van Scheveningen Holland sport (SHS)op Houtrust. Ook ik kwam, samen met mijn broers, eind jaren 60 begin jaren ’70 regelmatig in dat stadion.  Als we ons dan op de zondagmiddag liepen te vervelen, hadden we zoiets van: speelt Holland sport misschien thuis???? En als dat dan zo was, gingen we naar de wedstrijd. We woonden namelijk in Duindorp). Het maakten ons niets uit tegen wie ze moesten spelen.
We kochten dan een kaartje van (ik meen) FL 2.50 en waren de hele middag zoet en kwamen thuis met de mooiste verhalen. We stonden dan op de tribune aan de kant van de Sportlaan, daar waar de score werd bijgehouden. We juichten toen nog voor elk doelpunt dat werd gescoord. Soms dus ook met een schuin oog aangekeken door de SHS-supporters…
De sterspeler(vedette) van het elftal was toen Sjaak (Sjakie) Roggeveen. Maar ook Jan Boskamp (Veronica inside) hebben we zien spelen.
Het was een tijd dat je (na de wedstrijd) nog gewoon het veld op kon (mocht) lopen en de spelers kon aanraken en kon bedanken voor de (gewonnen) wedstrijd. Geen dranghekken, of toegangspoortjes!! Niets van dat alles!!!
En met de kraampjes met de warme worst/gehaktballen langs de lijn!!
Kom daar nu nog maar eens mee….
In 1969 heeft SHS ook tegen Ajax gespeeld.  Op YouTube staat een filmpje van die wedstrijd. Waarschijnlijk kent u het filmpje al, maar bij die wedstrijd ben ik (en m’n broers) aanwezig geweest! Ik ben van November 1959, dus ik werd dat jaar 10.
En nee…je ziet mij niet in beeld, maar ik weet zo ongeveer wel waar ik sta. Het is opgenomen met zo’n 16 mm camera. Je hoort het ratelen van de camera. Je ziet dus de Ajaxspelers uit de bus stappen (en na de wedstrijd ook weer vertrekken).
Spelers als: Cruyff, Keizer, Haan, Neeskens, Swart,Muhren, Suurbier, Hulshoff, keeper Heinz Stuy enz. Ook zie je de voorzitter van toen: Max v. Praag. En de trainer Rinus Michels. Je ziet dus ook een samenvatting van de wedstrijd zelf. Mooie beelden!! (Ajax wint trouwens met 1-4)
Maar wat SHS betreft: ze zeggen dat de club in 1971 is gefuseerd met ADO. Maar ze hebben SHS gewoon failliet laten gaan.
Er zijn toen wel een aantal spelers door ADO overgenomen, (bijv. Sjaak Roggeveen) maar daar bleef het wel zo’n beetje bij.
Mijn oudste broer (1949) heeft ooit nog 1 of 2 wedstrijden voor SHS gekeept!! Er moet nog ergens een elftalfoto van zijn, maar ik weet niet waar.
Ik heb onlangs het boekje “je had erbij moeten zijn “van Martin van Zanen aangeschaft. Mooi geschreven met mooie foto’s erbij.
Ik rij nog regelmatig over de Seghbroeklaan en kijk altijd met weemoed naar de plek waar ooit dat stadion heeft gestaan. Alleen het toegangshek is het enige wat over is gebleven.
Ik heb (helaas) geen foto’s of dia’s van SHS of het stadion, maar ik hoop dat u iets aan mijn verhaal heeft.
Met vriendelijke groet,
J.M.Bal.
Den Haag.