Grote saamhorigheid bij Haagse Voetbalhistorie toernooi

bron: www.inrijswijk.nl

Veel Haagse en Rijswijkse voetballers van clubs die niet meer bestaan. In het geel Rob Pronk

Op zaterdag 1 juli was er weer het jaarlijkse Haagse Voetbalhistorie toernooi op het terrein van voetbalvereniging VUC. Haagse voetbalhistorie mag je het wel noemen, want veel oud-voetballers uit met name de periode jaren ‘60, ‘70 en ‘80 trekken dan voor één keer de voetbalschoenen aan en alhoewel het allemaal niet zo snel meer gaat, viert de gezelligheid hoogtij en is hier op dit toernooi de echte Haagse humor nog te vinden.

Het is ook mooi om te zien dat bij een aantal teams ze het voetballen zeker nog niet hebben verleerd en dan is het bij vlagen best genieten. De opkomst was weer bijzonder hoog! Hoe komt het toch dat bij deze generatie Haagse voetballers de saamhorigheid zo groot was en nog is? Ik kon het niet zo goed samenvatten en zocht het even op! ‘Saamhorigheid duidt op een groep mensen die onderlinge verwantschap hebben en ervaren. Ze voelen zich onderling verbonden, ze zijn eensgezind, ze zijn solidair met elkaar en loyaal aan elkaar. Saamhorigheid is een beleving, een gevoel, dat je samen kunt ervaren. Dat is beter dan erover redeneren want zodra je daaraan begint is de saamhorigheid al vertrokken. Ja, dat is het dacht ik toen. Het klopt helemaal!!!


De voetballers van TEDO

Dan heb je iemand nodig die zijn nek uitsteekt om het te organiseren en dan kom je bij Rob Pronk terecht. Het is dan terecht dat Rob op handen worden gedragen door al die oud-voetballers, trainers, bestuursleden, en al die vrijwilligers die zich in het verleden hebben ingezet voor hun club die niet meer bestaat, want er zijn helaas heel wat voetbalverenigingen in de regio Haaglanden opgeheven.

De Rijswijkse voetbalhistorie was dit jaar vertegenwoordigd door Dynamo 67, Juventas en TEDO. De Valkeniers en De Flamingo s konden ditmaal geen team op de been brengen en moesten dus verstek laten gaan. Helaas geen foto van Dynamo 67 want die waren voor onze redactie onvindbaar!


Ook Juventas was aanwezig

Meer info over de historie van de voetbalverenigingen die zijn opgeheven? Ga dan naar https://dehaagsevoetbalhistorie.nl.