Jan Linkerhof, zal op vrijdag 3 november zijn tweede boek presenteren. De presentatie vindt om 20.00 uur plaats op het complex van Laakkwartier aan de Jan van Beersstraat in Den Haag.

Den Haag heeft veel uitstekende voetballers voortgebracht. Een groot aantal van hen maakte later ook naam als trainer. Zoals Jan Linkerhof. Hij voetbalde voor Laakkwartier, Wilhelmus, De Valkeniers, Rijswijk, RVC, BTC, Voorburg, VUC en Graaf Willem II VAC. Trainde Duinoord, JAC, VCS, DSO, DUNO, Houtwijk en RAS. En werd in het najaar van 2017 technisch manager bij jeugdliefde Laakkwartier.

Verscheen eerder al zijn autobiografische Vertel mij wat, ook in Laat ik het zo zeggen – een uitdrukking die Jan nogal vaak bezigt – vertelt hij honderduit over zijn belevenissen. Niet alleen over vroeger (toen alles natuurlijk véééél beter was…) maar ook over het voetbal van vandaag laat Jan zijn eigenzinnige licht schijnen. Hij doet dat recht voor z’n raap, niets verhullend, alles lekker dwars door elkaar en mudjevol heerlijk Haags voetbalidioom.

Zo geeft hij zijn ongezouten mening over kunstgras, hedendaagse voetbalschoenen, de media, doorgedraaide ouders langs de lijn, de moderne trainer en alle wetenschappelijke gekkigheden die het voetbal zijn binnengeslopen. Hij interviewt een aantal bekende Haagse voetballers van weleer, is een hartstochtelijk pleitbezorger van de ouderwetse voetbalkantine en droomt graag weg over de legendarische strijd om de Haagsche Courant Cup. Scheidsrechters komen bij Jan natuurlijk ook aan de beurt, net als punten pikkende grensrechters en voetbalkenners ‘die er geen fuck van snappen’. Uiteraard puilt Laat ik het zo zeggen uit van de namen, want Jan kent iedereen. Was hij al een getalenteerd voetballer, succesvol trainer en vlotte babbelaar, hij mag zichzelf met zijn tweede boek nu ook een begenadigd auteur noemen.

Bij voorinschrijving is het boek al bij Jan Linkerhof te bestellen (voor € 15,00): jan.linkerhof@ziggo.nl of via 0651797669.