Op Kerstdag bereikte ons het zeer droevige bericht dat Koos van Dullemen geheel onverwacht in Benidorm (Spanje) is overleden.

Jacobus Valentinus van Dullemen werd geboren op 12 mei 1946 en al snel bleek dat Koos een zeer talentvolle voetballer was. Koos van Dullemen doorliep bij ADO de jeugdafdeling met o.a. zijn generatiegenoten Aad Mansveld, Dick Advocaat, Aad de Mos, Harry Vos, Theo van der Burch, Rene Pas en Hans Hillebregt.

In 1966 maakte Koos de overstap naar Holland Sport maar een echte prof-carrière zat er helaas net niet in en zodoende vertrok hij naar RVC, waarmee hij o.l.v. trainer Karel Jansen gouden tijden meemaakte.
De voetbalkwaliteiten van Koos vielen ook in Zeist op en hij werd regelmatig geselecteerd voor het Nederlandse amateurelftal. Na zijn glansrijke periode bij RVC speelde Koos zijn laatste voetbaljaren nog bij VCS.

Koos was het ‘broertje’ van Rob, waarmee hij ook nog o.a. een sportzaak aan de Jan Luykenlaan mee runde. De laatste jaren ‘overwinterde’ Koos heerlijk enkele maanden in Spanje.

In april 2017 kwam ik in contact met Koos en nodigde hij mij uit om bij hem thuis langs te komen. Vol trots kwam daar de koffer tevoorschijn waarin zijn hele voetbalverleden in zat met prachtige foto’s en vele krantenartikelen. Ik mocht alles meenemen om te scannen en op te slaan en bracht het daarna netjes bij Koos terug. De afspraak werd gemaakt dat ik een mooi stukje over Koos zal gaan schrijven in mijn vijfde boekje over de Haagse voetbalhistorie, maar ik besloot wel alvast om een foto van hem te maken. De rest bespreken we wel bij terugkomst uit Spanje was de afspraak……..

Yvon, Patrick, familie en de vele voetbalvrienden van Koos gecondoleerd en heel veel sterkte met de verwerking van dit enorme verlies.

Het artikel over Koos komt in boek 5, dat beloof ik jullie…

Rob Pronk

Op woensdag 3 januari vangt om 16.30 uur de crematie aan in het Yardenshuis van Rijswijk op Crematorium Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 te Rijswijk.