In de Haagse regio zijn er al zoveel voetbalverenigingen verloren gegaan. De meeste clubs werden opgeheven, sommige gingen een fusie aan. Ook na dit seizoen kunnen wij daar weer zo’n oer oude en traditionele club aan toevoegen want na 107 jaar wordt bij Hvv Te Werve ook de stekker er uit getrokken.
Hvv Te Werve werd ooit op vrijdagavond 1 september 1916 in het toenmalige Shellkantoor aan de Lange Vijverberg te Den Haag opgericht. De club speelde eerst bij Houtrust (achter HBS) en kreeg vervolgens de beschikking over een veld aan de Carel van Bylandtlaan te Den Haag, waar nu het grote Shell kantoor staat. Vanaf 1923 speelde Te Werve op het bekende en super moderne Landgoed Te Werve aan de Vredenburchweg, dat ook eigendom van de Shell was.

In de jaren negentig besloot het hoofdkantoor van de Shell vanwege bezuinigingen de banden met Te Werve te breken. Hierdoor moest door de hoge kosten ook het prachtige complex aan de Vredenburchweg verdwijnen. Zodoende kwam er dus op 30 juni 1999, na maar liefst 76 jaar lang op het landgoed Te Werve aan de Vredenburchweg gespeeld te hebben, er definitief een einde voor de voetbalvereniging Te Werve op deze mooie locatie.

Het terugtrekken van de Shell was eigenlijk al het begin van de neerwaartse spiraal van Te Werve. De club had ineens geen eigen veld en clubhuis meer en kwam vervolgens als onderhuurder bij diverse clubs te spelen. De laatste tien jaar van de club sloegen o.a. voorzitter Ivo van Dijk, vice-voorzitter en sponsor Warry Mink en trainer Huib van Oostrom Soede de handen ineen om als doel sowieso in het jaar 2016 het 100-jarig bestaan van Hvv Te Werve te gaan halen. De club leefde hierdoor weer geheel op en promoveerde zelfs naar de 1e Klasse van het zaterdagvoetbal. Ook bereikte het vlaggenschip in seizoen 2017-2018 de halve finale van de KNVB beker en dat betekende dat men voor het seizoen daarop automatisch was geplaatst voor het grote KNVB Bekertoernooi. Het absolute hoogtepunt vond plaats op 26 september 2018 toen Te Werve voor dat bekertoernooi tegen Eredivisieclub Ajax moest spelen.
Op zaterdag 8 juni 2024 waren wij getuige van de allerlaatste officiële competitiewedstrijd in het bestaan van Te Werve. In Rijswijk op Sportpark Vredenburch werd Te Werve 2 tegen RKAVV 5 uiteindelijk 2-2. Uiteraard moest deze trieste gelegenheid wel even op foto worden vastgelegd. Iconisch genoeg zien we op de achtergrond het terrein waar de Hvv Te Werve decennia lang heeft gevoetbald.

Na de degradatie uit de 1e Klasse volgde de ene na de andere degradatie en hierdoor zag een ieder al het begin van het einde van de Hvv Te Werve aankomen.

Wat over blijft zijn de mooie herinnering aan Te Werve.