Er komt weer een nieuw boek van de Nederlandse Sportboeken Club uit!

Voormalig Haagsche Courant journalist Wim de Lange schreef een uniek boek over het succesvolle S.V.V. Scheveningen ’95-’96 van coach Martin Jol. Het boek wordt uitgegeven door de Nederlandse Sportboeken Club en wordt gepresenteerd bij Scheveningen op zaterdag 7 april, rond 13.45-14.00 uur, voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Harkemase Boys.

Het seizoen 1995-1996 was voor S.V.V. Scheveningen onvergetelijk en uniek. Het eerste zaterdagelftal werd kampioen van de Eerste Klasse A (destijds de hoogste amateurklasse in ons land). Daarna won het de landstitel bij de zaterdagamateurs door de kampioenen van 1B en 1C te verslaan. Het werd ook nog algeheel landskampioen door zondagkampioen De Baronie te verslaan. En tussen de bedrijven door won de ploeg ook nog eens de prestigieuze Haagsche Courant Cup.

Helden van weleer

Over dat legendarische seizoen schreef Wim de Lange dit prachtige herinneringsboek. De toenmalige Chef Voetbal van de Haagsche Courant blikt niet alleen terug op alle gespeelde wedstrijden destijds. Hij sprak ook ruim twintig jaar na dato met de helden van weleer.

Hoofdrolspelers

Alle hoofdrolspelers komen aan het woord, zoals Robin Knoester, Albert van Oosten, Frans Danen, John Blok, Dave Kraaijenbrink, Ron de Jager, Ron Cramer, Sjaak Polak, Martin Abbenhuis, Stephan ’t Hart, Hans Tellier en anderen. En natuurlijk sprak hij ook met de grote strateeg Martin Jol en zijn broer Cock, destijds trainers van ‘groen-zwart-groen’.

Voldoening

Iedereen op Houtrust kijkt nog steeds met heel veel voldoening terug op deze uiterst succesvolle periode, de mooiste in de geschiedenis van de amateurclub. Omdat het, gezien de huidige opzet van de competitie, vrijwel uitgesloten is dat er een herhaling van dat successeizoen mogelijk is, kan dit boek gerust als geschiedschrijving worden gekenmerkt.