In de afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest om ons Haagse Voetbalhistorie Toernooi in een “nieuw jasje te steken”. Uiteindelijk hebben wij dan ook een aantal wijzigingen doorgevoerd.
Hierbij enkele gewijzigde punten;

01. De naam van ons Haagse Voetbal Historie Toernooi wordt in 2024 omgedoopt in “ De dag van de Haagse Voetbalhistorie”
02. Na ons toernooi twee jaar bij v.v. Haagse Hout en elf jaar bij Hsv VUC te hebben georganiseerd gaan wij nu per jaar bekijken bij welke Haagse voetbalclub het evenement willen (en kunnen) organiseren.
03. “De dag van de Haagse Voetbalhistorie” vindt plaats op zaterdag 24 augustus 2024. Dat is in het laatste weekend van de kindervakantie!
04. “De dag van de Haagse Voetbalhistorie” gaat dan ook de hele dag duren. Zo willen wij in de ochtend het “Walking Football” er bij gaan betrekken.
05. De eerste editie van “De dag van de Haagse Voetbalhistorie” zal op 24 augustus 2024 plaats vinden bij Duindorp SV, op het historische Sportpark Houtrust dus.
“Sterrenslag op 5 mei 1984 met staand geheel links organisator Krijn Turfboer voor aanvang van de wedstrijd Duindorp SV – Sparta. Deze oude tijden willen wij weer terughalen naar Houtrust!

Waarom de keuze voor Duindorp SV?

De club is de laatste jaren geweldig bezig. Niet alleen het aantal leden maar ook het aantal vrijwilligers is bij Duindorp SV enorm gegroeid.
In totaal hebben wij vier gesprekken met elkaar gehad en hierbij raakten wij erg gecharmeerd van het enthousiasme van alle Duindorp SV-ers die bij die vergaderingen aanwezig waren.

Enthousiasme genoeg dus, maar kan Duindorp SV anno 2024 dit grote evenement wel kwijt en aan? Heeft de club hiervoor wel genoeg vrijwilligers, was onze volgende vraag op de laatste vergadering.

Nou daar hoeven wij ons ook geen zorgen om te maken! Al snel werd het idee geopperd om met ons toernooi het oude “Sterrenslag” weer terug te halen naar Houtrust. Even ter herinnering; in de jaren tachtig organiseerde Krijn Turfboer jaarlijks het evenement “Sterrenslag” bij Duindorp SV, wat duizenden mensen naar Houtrust lokte.

Zo wordt het de bedoeling dat er overal rondom de velden etens- en drinkkraampjes komen te staan en uiteraard wordt de dag afgesloten met een ouderwetse feestavond.

In de ochtend willen wij dus gaan starten met een groot Walking Football toernooi en ’s-Middags dan uiteraard weer ons ouderwetse toernooi waarmee weer 7 tegen 7 gespeeld wordt gespeeld op een half speelveld.

Aan alles is gedacht, ook aan een strak wedstrijdschema. Als dit schema perfect wordt aangehouden kunnen wij in de middag uiterlijk 30 teams kwijt. Hiermee krijgen de teams die ieder jaar aan ons toernooi meedoen uiteraard voorrang.

Samen met Duindorp SV willen wij er een geweldige dag van gaan maken. Bovendien hebben wij voor die dag nog veel meer plannen maar die hoort u later nog wel!
Inschrijving voor teams van Walking Football of voor het 7 tegen 7 toernooi kan via ons emailadres; haagse.voetbalhistorie@gmail.com
Let wel, vol is vol!

Team Haagse Voetbalhistorie
Duindorp SV