Het is zaterdagmiddag 29 juli 1967, 14.30 uur, als Johan Cruijff de sigarenwinkel van Willem Doorschodt aan de Hobbemaplein 159, hoek Brueghelstraat, opent. Iedereen gunt de heer Doorschodt, ook wel bekend als “Ome Willem”, in zakelijk opzicht het allerbeste.

De heer Doorschodt stond in die jaren bekend als een goedgemutst persoon. Hij gold als een bekende verschijning in sportkringen, al dankte hij dit niet aan zijn sportieve loopbaan. De heet Doorschodt groeide uit tot de bekendste verkoper van de opstellingen der beide elftallen. Je hoort het hem nog roepen: “Opstelling de beide elftalluh”! Tevens handelde de heer Doorschodt in clubspeldjes en vaantjes.

De contacten van de heer Doorschodt met Johan Cruijff dateerde van de jeugdvoetbalperiode van de Amsterdamse wereldster. De heer en mevrouw Doorschodt hadden als pleegouders gefungeerd tijdens het verblijf van Johan Cruijff in Den Haag, waar hij op een jeugdtoernooi al schitterde.

De zaak van Willem Doorschodt genoot grote bekendheid, ook omdat de vorige eigenaar altijd op zondagavond de uitslagen van het Haagse voetbal in zijn etalages ophing. Tot in de laatste uurtjes werden de uitslagen bestudeerd en werden de laatste ontwikkelingen rondom de club besproken.
De heer Doorschodt hiels het nog jaren en jaren vol in zijn zaak, waar later zijn zoon Wim de scepter ging zwaaien. De heer Doorschodt verkocht talloze souveniers betreffende ADO en later FC Den Haag, zoals foto’s, boekjes, petten enz. enz.

Deze tijd ligt nu al heel ver achter ons, maar voor veel Hagenezen is Willem Doorschodt nog steeds een begrip in de Haagse voetbalwereld.