In januari 2014 meldde oud-Kranenburg-voetballer Rob van der Vegt zich bij het Haagse voetbalhistorie team aan. Rob wilde graag dat de complete historie van zijn oude geliefde club op de website kwam te staan. Hij beloofde hiervoor te gaan zorgen en besloot om regelmatig een bezoek te gaan brengen aan de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.
In zijn zoektocht naar de historie van Hsv Kranenburg stuitte Rob op steeds meer voetbalverenigingen van voor de Tweede Wereldoorlog. Deze stonden niet op de website vermeld. Rob verzamelde de informatie van al deze clubs en leverde zodoende meer dan tweehonderd “nieuwe” clubs aan, die al voor de Tweede Wereldoorlog waren opgeheven.

Rob

Heel bijzonder was het interview voor HVHTV op zaterdag 11 januari met Mark Moen voor de kust van Marbella. Deze ongekende schitterende locatie zal het team niet snel vergeten.
Via de mail werd een schitterend bruikbare historie en foto’s van de voetbalvereniging Dodge SV aan geleverd.
Ondertussen besloten steeds meer, nog bestaande, voetbalverenigingen uit de Haagse regio om een link op hun site te plaatsen, verwijzend naar hun eigen historie op de Haagse voetbalhistorie website.

Ook in het jaar 2014 werd het Haagse voetbalhistorie team weer bij diversen voetbalreünies uitgenodigd. Zo waren er o.a. reünies van VIOS, Groen Wit’58 en DUNO zondagafdeling.
Na de reünie van Groen Wit’58 op 4 mei 2014 kregen het team van de oud-leden Otto en Leny Heemskerk en Theo Vuyk zeer veel bruikbaar materiaal van deze club te leen om zodoende de historie van Groen Wit’58 op de website zo compleet mogelijk te maken.

Bijna wekelijks werden wedstrijden bezocht van standaard-elftallen, variërend van de Topklasse tot en met de 4e Klasse. Bij de meeste clubs werd het team zeer leuk in de bestuurskamer ontvangen en kregen ze regelmatig, in wat voor vorm dan ook, prachtige nieuwe historie aangeboden. Hiermee bleek toch dan wel weer dat veel clubs dolgraag de historie van hun club zo mooi en compleet mogelijk wilden terugzien.

De merchandising van Haagse Voetbalhistorie was inmiddels ook weer gestart. Er werden vlaggen en t-shirts besteld en er werd weer een nieuwe poster ontworpen.

De voorbereidingen op het vijfde Haagse Voetbalhistorietoernooi waren in volle gang. Op zaterdag 23 augustus zou dan met dit inmiddels traditionele toernooi het eerste lustrum gevierd worden.
De belangstelling was gigantisch want er schreven zich meer dan vijftig teams in van niet meer bestaande voetbalverenigingen. Echter i.v.m. de veld- en kleedkamer indeling, werd besloten dat er niet meer dan 50 teams konden / mochten meedoen.

Niet alleen onder de deelnemers was er een enorme belangstelling, ook bij de lokale en zelfs landelijke media werd er veel aandacht besteed aan het vijfde Haagse Voetbalhistorietoernooi.
Zo stond er bijvoorbeeld een artikel over het toernooi in het weekblad Voetbal International. Ook in de kranten AD/Haagsche Courant en Den Haag Centraal en op de radio bij Den Haag FM was er volop aandacht.

Het toernooi werd overigens weer één grote happening. Onder een stralende zon kwamen duizenden toeschouwers en voetballers naar het Sportpark van de Hsv VUC om daar een onvergetelijke dag mee te maken. Ook de aansluitende feestavond was wederom een groot succes. Kortom, zaterdag de 23 augustus 2014 ging de geschiedenisboeken in als één van de grootste voetbalreünies uit de Haagse regio, waarbij oude voetbaltijden weer herleefden.
Nieuw was dit jaar overigens de huldiging van de topscorers uit het seizoen 2013-2014 op de feestavond van het toernooi. Jan Paul Saeijs van HBS werd uiteindelijk winnaar en ontving hiermee de “Haagse Voetbalhistorie Gouden Schoen”.
Onze fotograven schoten op deze dag weer heel veel sfeervolle foto’s.

Door het enorme succes van 23 augustus trok de Haagse voetbalhistorie website gigantisch veel bezoekers. Dit leidde op 29 augustus ertoe dat de site door de drukte twee dagen onbereikbaar was.

Ondertussen ging de hulp aan de website “van buiten af” gewoon door. In september kreeg het Haagse voetbalhistorie team van Cor Zwalve heel veel voetbalkrantjes van de Hvv Archipel cadeau, en Patrick Mannaart stuurde zeer oude voetbalboeken met historische foto’s van de v.v. Ornas op.

In oktober werd Rob Pronk benaderd door Chris Willemsen met de vraag of hij het leuk zou vinden om een serie boeken te maken over de Haagse voetbalhistorie. Rob hoefde daar natuurlijk niet lang over na te denken en ging hier gelijk mee aan de slag. Uit zijn zeer grote archief werden diverse unieke foto’s uit de Haagse voetbalhistorie geselecteerd en bij ieder foto werd een leuk kort verhaal geschreven.
Op maandag 10 november werd officieel bekend gemaakt dat de nieuwe Nederlandse Sportboeken Club van start ging met de uitgave van vier boeken. Daaronder was dus het boek De Haagse voetbalhistorie Deel 1: “Van Malieveld tot Melis Stokelaan”.

Op 10 november gebeurde er nog iets bijzonders want op die dag mocht het team op de Facebook-pagina de 4.000e vriend begroeten.

Op vrijdag 21 november 2014 vond de officiële boekpresentatie plaats in het Sir Winston Casino te Rijswijk.

Op zondag 30 november plaatste Wesley Sturrus zijn nieuwste film online. Een schitterende reportage over Edwin Grünholz en zijn veldvoetbalcarrière, die meteen al veel kijkers trok.

Op maandag 1 december was de Haagse voetbalhistorie facebook-pagina “out of order”. Door teveel vrienden moest er van Facebook een “bedrijfs-pagina” aangemaakt worden. Helaas zijn daardoor wel alle privé-berichten verloren gegaan.

Vanaf 8 december was het boek De Haagse voetbalhistorie Deel 1: “Van Malieveld tot Melis Stokelaan” ook bij Van Stockum Boekverkopers aan het Spui in het centrum van Den Haag te koop.

Vrijdag 12 december waren we de gehele avond te gast bij Radio Live Oranje. Dj Ton en side kick Rene zette de hele uitzending (van 20.00 t/m 23.00 uur) onze website en ons boek “in the spotlight”.

Vervolgens verscheen er op vrijdag 19 december een groot artikel in het Algemeen Dagblad met daarin een interview met Rob Pronk over zijn eerste boek en over het succes van onze website.

Eind december mocht het Haagse voetbalhistorie team toch wel concluderen dat het jaar 2014 het meest succesvolle jaar uit de 7-jarige historie van de website is geweest, met een record aantal bezoekers en vele hoogtepunten.

Op Wikipedia wordt de Haagse voetbalhistorie website steeds meer vermeld als er wordt gezocht naar een stukje voetbalhistorie in de Haagse regio. Kortom, de bezoekersaantallen blijven maar groeien en de mailbox stroomt vol. Het gemis van onze stille kracht (Erik van der Klaauw) wordt maar groter en groter omdat er maar geen vervanger te vinden is.

Kortom, onze website Haagse Voetbalhistorie is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste voetbalwebsites in de regio!

Zelf denkt het team dat ze nu wel aan hun plafond zitten en dat ze moeten uitkijken dat zo een website niet ten kostte gaat van hun gezondheid. Het blijft natuurlijk vreemd dat er maar weinig sponsoren zijn die de site willen ondersteunen en dat er geen mensen zijn te vinden die willen helpen…hoe populair de website ook is, hoeveel complimenten het team ook krijgt.

Laten we er met z’n alle van 2015 weer een historisch jaar van gaan maken!