Theo Vuyk van Rijschool Fly-Over al jaren fan van onze website

Sponsoring is zo belangrijk voor onze website omdat dit, zeker na de oprichting van onze Stichting, veel meer mogelijkheden biedt om ons mooie voetbalverleden nog beter in beeld te brengen.
Wij zijn dan ook zeer vereerd dat steeds meer “oud”-voetballers met hun bedrijf zich aanmelden als sponsor en hiermee hun financiële steentje willen bijdragen. Als dank hiervoor zetten we iedere week een sponsor van onze website in “the Spotlight”.
Theo Vuyk in actie voor Groen Wit’58 in 1970

Theo Vuyk, wie uit de Haagse voetbalhistorie kent hem nou niet? De titel “Mister Groen Wit’58” mogen we hem wel geven al maakte hij als eerste elftalspeler ook wat uitstapjes naar een paar andere clubs. Theo debuteerde eind jaren zestig in het eerste elftal van Groen Wit’58 en bleef t/m 1993 in de hoofdmacht spelen. Bovendien is Theo ook nog even voorzitter van Groen-Wit’58 geweest en stond hij regelmatig zowel voor als achter de bar.

Privé runde Theo Vuyk een aantal horecazaken waarvan café Deja-Vu in Tarwekamp (achter Hsv VUC) wel de bekendste was. Hier kwamen heel veel Haagse voetballers na hun wedstrijd een biertje drinken. Journalisten waren hiervan op de hoogte en wipten toen ook langs om zo de uitslagen en het scoreverloop te kunnen noteren. Het café van Theo was immens populair want de redactie van de Haagsche Courant nodige hier aan het einde van het jaar veel bekende sporters uit die in een jaar iets hadden gepresteerd zoals o.a: Ria Stalman, Dé Stoop en Aad de Mos. Juist die tijd was misschien wel de mooiste en de gezelligste periode die Theo heeft meegemaakt. De ons-kent-ons periode in het Haagse voetbal.
Theo als voorzitter van Groen Wit’58 aan het woord

Toch besloot Theo Vuyk zo’n 35 jaar geleden de horeca vaarwel te zeggen om een rijschool te beginnen. Een gouden zet achteraf want inmiddels staat zijn Rijschool Fly-Over als een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande rijopleidingen in de regio Den Haag en Zoetermeer hoog aangeschreven. Bij Rijschool Fly-Over kan je terecht voor je auto-, motor-, scooter, aanhanger- en vrachtwagen rijbewijs.
Klik hier om voor meer informatie over Rijschool Fly-Over

Theo was overigens al nauw betrokken met onze website. Regelmatig hielden we gezamenlijk een prijsvraag op onze websites en Facebookpagina’s met unieke prijzen. Toen Theo vernam dat wij met een Stichting Haagse Voetbal Historie bezig waren hing hij gelijk aan de telefoon. Zijn “Fly-Over” wilde de eerste sponsor zijn zodra de Stichting rond was. Hij voegde de daad bij het woord want toen onze Stichting officieel was maakte hij meteen het sponsorgeld over.

Wij hopen dat veel oud voetballers met hun eigen bedrijf ook enthousiast worden en Theo Vuyk zijn voorbeeld zullen volgen.

Volgende week zetten we de volgende sponsor “in the spotlight”.

Rob Pronk
E-mail: haagse.voetbalhistorie@gmail.com