De tijd vliegt want ook het jaar 2013 ligt weer achter ons. Een jaar voor onze website dehaagsevoetbalhistorie.nl met vele hoogtepunten maar helaas ook met enkele dieptepunten. Al met al is de site voor mij persoonlijk nog steeds een hobby, dat zal het ook altijd blijven en beleef ik er nog altijd veel plezier aan.

Zo’n zeven jaar geleden ben ik begonnen met de site met als doel om een ieder te kunnen laten genieten van onze prachtige en unieke Haagse Voetbalhistorie. Het ging mij dan om de nog (gelukkig) bestaande clubs maar vooral om de zeer vele niet meer bestaande nostalgische voetbalverenigingen uit onze regio. Wij proberen dan ook om al die opgeheven clubs voor altijd op onze website te laten voortbestaan. Persoonlijk geniet ik er nog steeds van als ik (vooral) door oudere mensen word aangesproken die mij dan vertellen dat ze zo genieten van de historie van hun oude geliefde “cluppie” op onze site. Tsja denk ik dan, hier doen we het tenslotte dan toch allemaal voor!

Goed, het jaar 2013 begon voor ons al snel met het realiseren en daarna voorbereiden van een grote reünie van de inmiddels opgeheven zondag-afdeling van Svv Scheveningen. Het resultaat mocht er zijn want wat was het op vrijdag 22 maart druk en gezellig in de kantine op Houtrust.
Een ander hoogtepunt waren de vele interviews die we in 2013 weer mochten afnemen. Iedereen vertelde vol trots en passie over zijn voetbalverleden en over zijn geliefde voetbalclub.
En dan ons Haagse Voetbalhistorietoernooi van zaterdag 24 augustus bij Hsv VUC. Wat was het weer druk met maar liefst 40 deelnemende clubs van niet meer bestaande voetbalverenigingen en de vele oud-leden daarvan als toeschouwers, gevolgd door een onvergetelijke feestavond!
Ons toernooi is inmiddels een traditie geworden in Den Haag en op zaterdag 23 augustus 2014 gaan we dan ook onze 5e editie op grootse wijze vieren bij wederom Hsv VUC. Dit mag u dus niet missen!!

En dan was er natuurlijk op maandag 11 november 2013 eindelijk de lancering van onze nieuwe website. Een site met, in de toekomst, nog meer mogelijkheden zodat deze kan gaan uitgroeien tot een echte Haagse voetbalencyclopedie. Op deze nieuwe site haalde we o.a. ook weer de traditionele topscorerslijst terug.

Was het jaar 2013 dan alleen maar hosanna voor onze website? Nee hoor, bepaald niet maar hier zal ik verder maar niet op ingaan!
Eén dieptepunt wil ik wel even uitlichten en dat is dat we in 2013, i.v.m. gezondheidsproblemen, afscheid hebben moeten nemen van Erik van der Klaauw. Erik was vanaf 2008 mijn grote steun en toeverlaat, zeg maar de stille kracht achter de site.

haagsevoetbalhistorie234x60

En nu de toekomst! Wat gaat het jaar 2014 ons brengen? Dat weet natuurlijk niemand maar we hebben wel grootse plannen. Samen met Wesley, Dave en Rolf gaan we proberen om weer mooie historie te maken en te gaan laten zien.

Niet wij maar juist jullie hebben onze website zo groot en populair gemaakt zoals deze nu is want ook in 2013 hebben we zo ongelofelijk veel mailtjes ontvangen met o.a. nieuwe informatie en foto’s. Ook in het vertrouwen van onze sponsoren zijn wij enorm dankbaar want ook dankzij jullie kunnen wij nog meer mogelijkheden aanbieden.
Juist hiervoor wil ik iedereen hartelijk bedanken voor jullie fantastische medewerking.
Aan iedereen, maak van 2014 een historisch jaar in een goede gezondheid.
Met vriendelijke groet,
Rob Pronk